De Westras

In deze Docu-serie laten wij u achter de schermen kijken bij ons bedrijf door de ogen van ons personeel. Volg het personeel van Meubelfabriek Westra tijdens het maken van een interessant meubel.

U kunt onze videos ook vinden op ons youtube kanaal

In deze 8e aflevering van de Westras volgen we het maken van een eiken boekenkast en verteld de klant hoe ze het proces van ontwerp, verkoop, het contact en het plaatsen van de kast.

In deze 7e aflevering van de Westras volgen we de mannen van Westra met het maken van een 111 namen tafel voor de boek presentatie “it gesicht fan Fryslân van Arie Bruinsma

In deze zesde aflevering van de Westras volgen we de mannen van Westra met het maken van een massief eiken zwaard tafel die vervoerd wordt naar Eastermar met een echt Skûtsje.

In deze aflevering maken de Westras een bijzondere Brandweer tafel voor de Brandweer kazerne in Burgum. We steken ‘m in de fik en volgen ze tijdens een oproep.

In deze aflevering nemen we u mee naar waar het allemaal is begonnen. Ook volgen we het maakproces van een massief eikenhouten kast vanaf ontwerp, en maken, tot het plaatsen. Ook verteld mede-eigenaar Seye Herke Brinkman over het bedrijf.

We zijn trotste Friezen. Maar trots alleen is niet genoeg; daar moet je iets constructiefs mee doen. In deze aflevering kijken we naar de Friese identiteit en laten we zien wat dit voor ons betekend.

Een deel van ons personeel zijn mannen die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. In deze aflevering staat deze sociale-duurzaamheid centraal.

In aflevering 1 van de Westras gaat het verhaal over een restauratie van een “zijzwaard” van een Friese schouw, interviews met de klant, en de enthousiasme om het unieke zijzwaard in de collectie te nemen.

bekijk meer videos:

Interviews | Feico Westra vertelt | Maakprocessen