Home » Tafels » Zwaardtafel

Zwaardtafels van Meubelfabriek Westra

Dit model tafel wint snel aan populariteit. Gebaseerd op het zwaard van een Skûtsje is dit een regelrechte eye-catcher in iedere woning. Het is bovendien een echte Friese tafel: de Swurd tafel. We hebben bij Meubelfabriek Westra diverse video’s en vlogs opgenomen over het maken en produceren van onze zwaardtafels. Wij waren de allereerste en zijn een van de weinige producten van zwaardtafels. Dit is een uitermate zeldzame tafel en kent zijn historie vanuit de Friese zijzwaarden van een schip. Nergens anders te vinden! Kijkt u ook zeker eens onze YouTube zwaardtafel reportage over het produceren van deze tafel. We kunnen de zwaardtafel maken van eiken, noten en beuken hout.

Maak hier een keuze uit onze categorieën:

Eiken Zwaardtafel

Bekijk alle eiken zwaardtafels

Noten Zwaardtafel

Bekijk Noten zwaardtafels

Tafel naar wens?

Zonder meerprijs, maken wij uw tafel volledig op maat.

Wat vertellen klanten!

Zwaardtafels, de Fryske ‘Swurd tafel’ 

Zwaard tafels zijn unieke producten die gemaakt worden in de Friese Meubelfabriek te Burgum. Stuk voor stuk worden deze bijzondere tafels gemaakt door ervaren mensen. Zwaardtafels zijn standaard voorzien van een echte “zwaartafel rand” maar u kan ook kiezen voor een geheel andere rand. Alle tafels kunnen volledig aangepast worden naar uw wens. 

Design by Feico Westra

De zwaard tafel is een ontwerp van meubelontwerper Feico Westra. Deze Friese tafel wordt volledig maatwerk voor u gemaakt. Dat is bijzonder én uniek.

feico westra

“Graag tot ziens in onze unieke meubelfabriek”

Het mooiste verhaal achter de tafel

Tijdens de ontwikkeling van deze tafel ontrafelde zich een prachtig verhaal.
Het vertelde over persoonlijke familieverhalen, over de Friese identiteit, en over betekenis. En het leukste: We hebben alles gefilmd.

Bekijk hier de film

Het verhaal van de Zwaardtafel

De zwaardtafel is geïnspireerd op de zijzwaarden van de Friese schepen. Tegenwoordig is het zeilen met deze schepen een geliefde sport en trekt het jaarlijks vele toeristen en liefhebbers, maar ooit was het bittere armoede en hadden de schippers een zwaar leven. Wanneer men een Fries vraagt hoe het met hem gaat dan is het antwoord vaak “Het kon minder” en dat is dan volgens hem al “beter dan normaal”. Deze mentaliteit van het genieten van de mooie dingen zonder te vergeten hoe het ooit was noemen wij de “nuchtere romantiek” die hier in Friesland heerst. Dat we in deze tijd door vrijheid en welvaart kunnen genieten van de romantisch dingen in het leven, maar tegelijk ook nuchter blijven over wat er voor nodig is geweest om hier te komen, is wat we met deze tafel willen uitdragen.

Een tafel met een oprechte Friese identiteit.