Home » Tafels » Deens ovaal tafels » Amsterdam

Deens ovaal Amsterdam

De “zijzwaard” tafel is geïnspireerd door de zijzwaarden van de Friese schepen.
Nu is het zeilen een geliefde sport maar ooit was dit voor velen hun dagelijkse arbeid. 
De mentaliteit van het genieten van dingen zonder te vergeten hoe het ooit was en dat het niet vanzelfsprekend is, is een typisch Friese eigenschap. Wij noemen dit “nuchtere romantiek”, en het is deze nuchtere romantiek waaruit de zijzwaard tafel is geboren. 
Het is een tafel met een oprecht Friese identiteit en ontworpen en gemaakt in Fryslân door Friezen die net zo eigenzinnig zijn als de skûtsjeskippers van weleer. 

Waar het begon

In 2020 kwam een klant van ons langs met een zijzwaard van een Friese schouw. Het zijzwaard moest worden opgeknapt en voorzien van een onderstel zodat hij als eettafel gebruikt kon worden. Dit inspireerde ons om een échte Friese tafel te maken en op te nemen in onze collectie. Dit leidde tot een waar avontuur waarin Feico Westra het skûtsje fan zijn overgrootouders terug heeft gevonden, We een Skûtsjetafel met het Skûtsje fan Eastermar bij de klant hebben bezorgd en nog veel meer. Benieuwd naar het verhaal achter de zijzwaardtafel? Daar hebben we een uitgebreide YouTube documantaire-video over gemaakt.

Bekijk Documentaire

Ambacht

Net als onze andere tafels wordt ook de zijzwaard tafel gemaakt door ervaren meubelmakers in onze eigen fabriek in het Friese Burgum.
Wij doen alles zelf van ontwerp van de tafel tot de bezorging en het maken van de filmpjes, en deze website.
Doordat wij alles in-house en in eigen hand hebben kunnen we ook een sterk staaltje maatwerk leveren. Voorál de zijzwaard tafel heeft vele opties die geheel naar smaak aan te passen zijn.

Als u nieuwsgierig bent naar het ambachtelijke maakproces van deze tafel: daar hebben we een filmpje van gemaakt. Bekijk het hier op deze site, of op ons YouTube kanaal.

Bekijk maakproces video's

Opties & maatwerk

Het zijzwaard blad is de meest veelzijdige van al onze bladen. Naast de afmeting en keus tussen lak en olie en de vele kleuren zoals bij onze andere bladen, heeft het zijzwaard blad meer opties om hem te personaliseren.
Zo kan de tafel bijvoorbeeld met of zonder kopstuk gemaakt worden, (het kopstuk is waar een zijzwaard aan het schip vast zit – Zie foto) en kan er ook gekozen worden om het kopstuk van een andere contrasterende houtsoort te maken.
Ook kan het smalle einde van de tafel uitgevoerd worden met een schuine rand naar binnen of naar buiten. Standaard loopt het bredere deel van deze tafel zowel aan de bovenkant en onderkant iets schuin af naar de rand; maar ook dit kan na uw wens aangepast worden. Als u bijvoorbeeld liever helemaal geen afloop wilt hebben maar een simpele rechte rand dan is dit geen probleem. U bepaald.

U bent van harte uitgenodigd in onze showroom om alle opties te bekijken.

Klanten vertellen

Naast video’s over de maakprocessen, en documentaire-videos die u achter de schermen laat kijken bij Meubelfabriek Westra, hebben wij ook vele interviews met klanten van Meubelfabriek Westra die vertellen over hun ervaringen met ons en onze meubelen. 
Zo vertelt Robert Veenstra bijvoorbeeld over zijn zijzwaard tafel die wij via het water naar hem toe hebben gebracht met het Skûtsje van Earnewâld, en ook Ineke en Jolanda vertellen over hun zijzwaard tafel en over hun ervaring met Feico Westra.

Bekijk alle interviews

e-mail
info@meubelfabriekwestra.nl

Tel: 0511 40 2559
of whatsapp: 06 30142411

Adres:
Mr WM Oppedijk van Veenweg 22d2

Openingstijden:  
Di t/m vr: 10:00 – 17:00
za: 10:00 – 16:00

Volg ons op socialmedia

Cannot call API for app 380204239234502 on behalf of user 549348793257307

Meer topmodellen

Frjemd

Hybride tafel (industrieel + hout)

LeHavre

Kruispoot

Atoom

Massief houten kolompoot

Flexion

Uniek en exclusief

Wie zijn wij?

Hier een heel kort stukje over meubelfabriek Westra

Meer over ons

Gemaakt in Friesland

Eigen fabriek

Sociaal duurzaam

Ambacht

Contact opnemen

Heeft u vragen ?

Ga naar 'contact'