Home » Tafels

Overzicht van alle tafels

Pure houten design tafels, slimme, doordachte tafel ontwerpen van Westra

Voor elk interieur heeft Westra bijzondere tafels bedacht, vorm, afmeting, kleur. Wij maken de mooiste en hoogwaardige houten design tafels van Nederland met de meubelfabriek en showroom gevestigd in het Friese Burgum.

Ovale tafels

Eiken  –  Noten  –  Beuken  –  Fenix

Deens ovale tafels

Eiken  –  Noten  –  Beuken  –  Fenix

Rechthoek tafels

EikenNotenBoomstamBeuken

Kiezelsteen tafels

Eiken  –  Noten  –  Beuken  –  Fenix

Zwaard tafels

Eiken  –  Noten

Ronde tafels

Eiken  –  Noten

Maatwerk tafels

Bekijk onze maatwerk tafels

Bijzet tafels

Bekijk alle bijzettafels

Salontafels tafels

Bekijk alle salontafels

Vierkante tafels

Bekijk onze vierkante tafels

Kloostertafels

Bekijk onze kloostertafels

Losse tafelbladen

Bekijk onze tafelbladen

Het kiezen van de juiste vorm tafel

Eettafels zijn verkrijgbaar in vele vormen. Hoe kies je de beste vorm voor je woning? Allereerst is het natuurlijk smaak, wat vind je mooi? Daarnaast is de ruimte ook een belangrijke factor. In iedere ruimte is er al snel plek voor een ronde tafel of ovale tafel. Een ronde tafel is al jarenlang favoriet: je zit gezellig met elkaar, het biedt veel zitplaatsen en het is de ideale metgezel tijdens een spelletjesavond. Maar met name een ovale tafel is uitermate geschikt voor smallere ruimtes, deze tafel gaat zeer efficiënt om met de beschikbare ruimte. Tijdens een diner of het avondeten zorgt een ovale tafel ook voor meer conversaties: iedereen zit lichtelijk naar elkaar toegedraaid. Een rechthoekige tafel komt goed tot zijn recht in een ruimte die dezelfde verhouding heeft. Daarnaast kan de rechthoekige tafel in tegenstelling tot de ronde en ovale tafels, ook tegen een wand worden geplaatst als dat nodig is.

Trends: Deens ovaal tafel en kiezelsteen tafel

Het model tafel wat trending is, dat is de Deens ovaal tafel. Deens ovaal is een vorm waarbij de tafel juist iets breder is op het middelste gedeelte. Deens ovaal is de perfecte mix van rechthoekig en ovaal tezamen. Daarnaast wint de kiezelsteen tafel zeer snel aan populariteit, deze mooie organische vorm is de eye-catcher in ieder interieur. Sla er een woonmagazine op open en deze vormen zie je steeds vaker terug.

Zonder afspraak, stap gerust binnen

Loop vrij binnen op onze openingstijden in de showroom. Wilt u liever een afspraak neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw nieuwe tafel bij Meubelfabriek Westra.

Design by Feico Westra

Alle tafels worden stuk voor stuk ontworpen door meubelontwerper Feico Westra. Een tafel wordt volledig maatwerk voor u gemaakt. Dat is bijzonder én uniek.

feico westra

“Graag tot ziens in onze unieke meubelfabriek”

Deze tafel is trending: Tafel Le Havre

Ovale noten eettafel model Le havre is dé tafel om in uw interieur te hebben, maximale beenruimte en een bijzonderlijk design. Deze unieke tafel is online en in de showroom verkrijgbaar vanaf €2.240,-

Bekijk deze tafel

Wij maken alle tafels in onze eigen meubelfabriek

In onze meubelfabriek te Burgum produceren wij van ruwe planken een waanzinnig mooi eindproduct: uw droomtafel waarbij er geen grenzen zijn. Met een modern machinepark gecombineerd met een tiental zeer ervaren meubelmakers maken wij de meest mooie en als u wilt, de meest bijzondere eettafels van Nederland.

Een Nederlands product, de mooiste tafels

Een Nederlandse tafel gemaakt van het beste hout, dat is een tafel van Meubelfabriek Westra. Iedere tafel is ontworpen in eigen huis en wordt ook in huis geproduceerd tot het eindresultaat. Een tafel van Meubelfabriek Westra is exclusief verkrijgbaar in de meubelfabriek/ showroom of via deze webshop. De afwerking van alle tafels is van het hoogste niveau, iets waar we vaak complimenten over krijgen van onze klanten. Daar zijn we dan ook zeer trots op.

Verschillende houtsoorten tafels

Al bijna 18 jaar in het bestaan van Meubelfabriek Westra experimenteren we met vele materialen. Op het moment zijn de meeste eettafels leverbaar in beukenhout, eikenhout en het Amerikaans noten.  Alle materialen worden verwerkt in onze eigen meubelfabriek door hightech machines en pure ambachtsmensen. De houtsoorten zijn mogelijk op alle eettafels hier boven, maar ook op bijzet tafels, salontafels en tafelbladen.

Modellen eettafels

In de loop van de bijna 18 jaren heeft Westra honderden modellen bedacht, mee geëxperimenteerd en gemaakt. Een vorm van een eettafel is uiteraard direct zichtbaar voor iedereen, maar een onderstel is misschien nog wel belangrijker bij een keuze om een eettafel te kopen dit i.v.m. beenruimte, design en schoonmaken. Bij Meubelfabriek Westra zijn er letterlijk honderden ontwerpen op de website aanwezig. Sommige ontwerp tafelonderstellen geven net even die twist dat stukje extra, dat anders dan anders zijn. Wij adviseren u graag in onze showroom.  

De afwerking van een tafel

Naast de vele vorm eettafels, onderstellen en materiaal soorten is de afwerking misschien wel het moeilijkst uit te kiezen. Welke afwerkkleur past er nou perfect het beste op de tafel en matched bij mijn interieur? Ook hierin adviseren we graag in onze showroom. Neem gerust een vloerdeel of een lade van een bestaand meubel mee, dit kan handig zijn. Bij het online bestellen kunt u overigens ook gratis kleurstalen toegestuurd krijgen wat heel handig is. Wij gebruiken Monocoat een 2 component olie waar niet alleen wij zelf heel blij van worden maar vooral u als klant. U kan dit eventueel later na levering onderhouden met een refresh spray van monocoat. Ook lakken we heel veel eettafels en kasten, met name met de matte skylt lak een 2 component lak die we er 3x op doen. Deze lak zorgt voor een natuurlijke lichte uitstraling op eiken, op noten een iets valere uitstraling en op het beukenhout ook een lichtere uitstraling.