Bijzondere ovale noten eettafels

Handgemaakte ovale massief noten eettafels gemaakt in het Friese Burgum.

Noten eettafel op maat

Waarom zijn noten tafels erg in trek de laatste jaren vraag ik mij af, de warme chocolade kleur? de unieke structuur van de nerven die opvallen in de noten houten planken? Wat opvalt is dat een walnoten of noten houten meubelstuk vaak dient als een echt pronkstuk in het interieur van het huis of kantoor.

De unieke uitstraling van de warme kleur van het noten hout is uiteraard de key-factor want een donkere kleur is tevens vaak een dominante kleur in een interieur. Veel mensen kiezen vaak voor neutraal eiken hout als basis van hun meubelstuk het is veilig en past zeker vaak bij andere meubels, maar noten geeft toch iets meer. Een stukje zelf vertrouwen bij het kiezen van een dominante kleur als notenhout is net als die laatste druppel over de emmer.

Het resultaat na het plaatsen van een bijvoorbeeld ovale noten eettafel is overweldigend, de reactie is vaak ” wauw ” bij het zien van een puur noten tafel.. waarom zeg ik puur? ook de pootconstructie zie je steeds vaker in puur massief noten hout. Waar je tegenwoordig met de opkomst van een aantal jaren terug de industriële tafelonderstellen niet meer weg te denken is met de zoektocht naar een noten tafel op bijvoorbeeld Google of Bing en de grote webwinkel jongens als Bol.com is de geheel puur noten tafel weer ” back ” van waar die was geweest. En in Anno 2020 en nu in 2021 worden er steeds weer vaker massief walnoten of noten houten tafels gemaakt bij de meubelfabriek in Burgum van geheel Massief noten hout.

Een lust voor het oog. Maar waarom kozen mensen de afgelopen jaren een tafel met een industriële poot? Omdat het goedkoper is dan een pure noten tafel? of omdat het gewoon weg door grote interieur bloggers en tv-interieur programma’s werd en word aangeprezen. We weten het niet exact. Rond halverwege 2020 kwam er toch een omslag bij veel mensen die een noten tafel wilden maar dan ook de poot van hout heel raar als je bedenkt dat vele advertenties op google en internet als algemeen noten bladen vaak met een stalen onderstel word aangeboden.

Noten houten eettafels waar komt deze houtsoort eigenlijk vandaan? Meubelfabriek Westra haalt het noten uit Amerika, het word verscheept per containers van zo’n 40m3 en in de Antwerpse havens op vrachtwagens vervoerd richting Friesland. We spreken dan ook van het roemruchtige Amerikaans Walnoten hout. Amerikaans walnoten staat vooral bekend om de unieke en vaak toch wel egale chocolade achtige uitstraling, de Europese noten planken zijn vaak lichter van kleur en veel wilder in uitstraling (donkere en lichte planken) vaak uit Bosnië en omstreken te vinden. Dit is niet het “echte” noten waar noten om bekent staat.

In onze meubelfabriek in het Friese Burgum word veel Amerikaans noten gebruikt om eettafels en kasten te maken. Het Amerikaanse noten splintert niet is een vaste houtsoort en hierdoor laat het zich uitstekend bewerken.

Een bijkomend eigenschap van puur noten is de fraaie tekeningen en flamen de vaak gekrulde tekeningen zijn gewoon weg uniek en bijzonder mooi. Dit is ook één van de redenen waarom mensen zogenaamd verliefd worden op hun noten tafel.

Zoekt u een noten houten eettafel ? bent u hier terecht gekomen via Google of een andere website dan is ons verhaal echt een verhaal over Amerikaans walnoten hout een houtsoort die tot verbeelding spreekt. Op onze webwinkel zijn honderden noten tafels te vinden welke u geheel zelf kunt samenstellen tot uw tafel. U kunt deze online bestellen en door onze vakmensen laten maken. Wij bezorgen uw noten eettafel persoonlijk bij u thuis.

Nieuwsgierig en onze showroom ervaren met meubelfabriek kom langs klik hier

Nieuwsgierig naar ons walnoten?

We hebben een groot aanbod van vele soorten meubelen. Keukentafels, bijzettafels, salontafels, maar ook TV-kasten, boekenkasten, en inloopkasten.

Neem dus een kijkje op onze website en laat u daar inspireren!
Heeft u vervolgens vragen? Dan kunt u te allen tijde direct contact opnemen met Feico Westra via whatsapp, door op de groene knop linksonder op elke pagina te klikken.

bekijk ook:

WEBWINKEL TAFELS

Notenhouten tafel op maat

Bij ons zijn alle meubelen maatwerk. Dus wilt u een kast of tafel op maat? dan kan dat!
Of wellicht wilt u groter, zoals een inloopkast voor uzelf, of een gehele interieurinrichting voor uw onderneming. Bij ons is niets te gek.
Blader door onze website om te kijken wat wij u te bieden hebben, of neem vervolgens contact met ons op om uw ideeën te bespreken zodat wij u een vrijblijvende offerte kunnen bieden.

Industriële noten tafels

Rechthoek noten tafels

Bijzondere rechthoek tafels met een metalen onderstel en puur massief walnoten blad die in eigen meubelfabriek worden geproduceerd dus een echt Nederlands product.! (klik op het plaatje)

Ovale noten tafels

Bijzondere ovale tafels met een metalen onderstel en puur massief walnoten blad die in eigen meubelfabriek worden geproduceerd dus een echt Nederlands product.! (klik op het plaatje)

Ronde noten tafels

Bijzondere ronde tafels met een metalen onderstel en puur massief walnoten blad die in eigen meubelfabriek worden geproduceerd dus een echt Nederlands product.! (klik op het plaatje)

Klanten vertellen op Google