Over NoardBurgum en Meubelfabriek Westra

Noordbergum (officieel, FriesNoardburgum [no.əd’börgm]?, ook wel Burgerheide, [börgr’ha.i ̯də]?) is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, in de Nederlandse provincie Friesland.

Zoals de naam al aangeeft ligt Noordbergum ten noorden van Bergum, tussen Leeuwarden en Groningen aan de provinciale weg N355 en ten oosten van Hardegarijp.

In 2021 telde het dorp 2.305 inwoners. Onder het dorp valt een deel van de buurtschappen Kuikhorne en Quatrebras.

De plaats is ontstaan op een noordelijk van Bergum gelegen heidegebied. Het werd in 1718 dan ook aangeduid als Bergumer heide. Vanaf de 19e eeuw komt de spelling Bergumerheide voor. Tot 1930 was Bergumerheide een buurtschap die onder Bergum viel, waarna het de dorpsstatus verkreeg en dat op initiatief van de gemeente in plaats van op aanvraag vanuit de plaats zelf zoals dat toen nog gebruikelijk was. Het dorp kreeg daarbij een nieuwe naam. In eerste instantie zou dat Bergum-Noord worden maar op het laatste moment werd er voor Noordbergum gekozen.

Vanaf halfweg de jaren negentig van de 20ste eeuw is het inwoneraantal flink gestegen, waardoor Noordbergum in het begin van de 21ste eeuw het derde dorp van Tietjerksteradeel is geworden, na Bergum en Hardegarijp

Meubelfabriek Westra heeft al vele meubels op maat mogen maken voor inwoners van Noard Burgum en hier zijn we trots op van bijzonder mooie eettafels en design stoelen tot prachtige tv en dressoir meubels. Zoekt u een betrouwbaar bedrijf waar u een mooi meubel op maat wil laten maken kijk dan eens rond op deze website. Ook kunt u online als u bijvoorbeeld een eettafel zoekt kiezen op onze webwinkel uit honderden tafels deze die u zelf kunt samenstellen en online kan bestellen om vervolgens deze te laten maken door onze vakmensen. Wilt u deze tafels in het echt zien of zou u graag een meubel op maat laten maken en deze willen bespreken kom dan langs in onze showroom en wandel zo binnen, wilt u dat we meer tijd voor u inplannen maak dan even een afspraak telefonisch kan dit via 0511 402559 of via whatsapp zie groene button.

ν- Beste meubelwebwinkel 2021  ν-Snelle levertijd mogelijk  ν-Veilig betalen via iDeal  ν- 100% gemaakt in Nederland  ν-Eigen montage en bezorgers  ν- + 10.000 tevreden klanten