Over Gytsjerk en Meubelfabriek Westra

Giekerk (officieel, FriesGytsjerk, [’ɡitsjɛrk]?) is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, in de Nederlandse provincie Friesland.

Het ligt ongeveer negen kilometer ten noordoosten van Leeuwarden en ten zuidwesten van Oenkerk, in de Trijnwouden. In 2021 telde het dorp 2.275 inwoners. Onder het dorp valt ook de buurtschap Giekerkerhoek.

Het dorp lag van oorsprong iets westelijker dan het sinds de 20ste eeuw is gelegen. Het centrum van het dorp lag rond de Martinuskerk. Deze kerk uit de 12e eeuw staat aan de Canterlandseweg en is zo een overblijfsel van het oude dorp. Ook de buurtschap Giekerkerhoek is ontstaan uit de overblijfsel van het dorp. Van oorsprong liep er een pad van de kerk naar de kosterswoning en een school die in wat later de buurtschap werd stonden.

De plaatsnaam zou verwijzen naar de oprichter of eigenaar van de kerk, ene ‘Gye’. In 1439 werd de plaats vermeld als ‘Gheszerka’, in 1511 als Geekerck(e) en in 1580 als Ghietercke. Aan een oudere vermelding als Ghetzercka in 1242 wordt aan de echtheid ervan sterk getwijfeld.

Meubelfabriek Westra heeft al vele meubels op maat mogen maken voor inwoners van Gytsjerk en hier zijn we trots op van bijzonder mooie eettafels en design stoelen tot prachtige tv en dressoir meubels. Zoekt u een betrouwbaar bedrijf waar u een mooi meubel op maat wil laten maken kijk dan eens rond op deze website. Ook kunt u online als u bijvoorbeeld een eettafel zoekt kiezen op onze webwinkel uit honderden tafels deze die u zelf kunt samenstellen en online kan bestellen om vervolgens deze te laten maken door onze vakmensen. Wilt u deze tafels in het echt zien of zou u graag een meubel op maat laten maken en deze willen bespreken kom dan langs in onze showroom en wandel zo binnen, wilt u dat we meer tijd voor u inplannen maak dan even een afspraak telefonisch kan dit via 0511 402559 of via whatsapp zie groene button.

ν- Beste meubelwebwinkel 2021  ν-Snelle levertijd mogelijk  ν-Veilig betalen via iDeal  ν- 100% gemaakt in Nederland  ν-Eigen montage en bezorgers  ν- + 10.000 tevreden klanten