Persoonlijke note

Ruim 30 jaar zit ik zelf in het vak en heb voor onze Hoofdstad Amsterdam tientallen maar dan ook echt tientallen mooie tafels en kasten mogen maken. Het begon jaren terug toen mijn oude werknemer op het KNSM eiland een woonwinkel had geopend waardoor ik veel met klanten en de omgeving van Amsterdam te maken kreeg. En wat vooral op viel dat Amsterdammers pure Friezen als zeer betrouwbaar ervaarden. Iets wat ik jaren later anno 2023 nog steeds ervaar van klanten uit Amsterdam.

Dus zoekt u een kwaliteit ‘s eettafel een design tafel of juist een grote of kleinere mooie eiken of noten boekenkast, wandkast etc. Schroom niet om onze website uit te pluizen en tuurlijk wees welkom in het mooie Friesland ik ontvang u graag met ons personeel in de showroom en meubelfabriek.!

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd (afkomstig uit het Jiddisch),[2] ligt in de provincie Noord-Holland, aan het IJ, het Noordzeekanaal en de monding van de Amstel. De stad ligt in de gelijknamige gemeente Amsterdam en heeft 873.338 inwoners (1 januari 2021)[1]Groot-Amsterdam telt 1.459.402 inwoners.[3]

Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg kort na 1300 stadsrechten, werd in 1345 door het Mirakel van Amsterdam een pelgrimsoord en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral de Zuidelijke Nederlanden, Duitsland en de Scandinavische landen leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden en attracties in Amsterdam zijn het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis, het ConcertgebouwMuziekgebouw aan ‘t IJ en EYE Filmmuseum, dierentuin Artisde Wallen, de coffeeshops en de Johan Cruijff ArenA. De stad telt twee universiteiten en meerdere hogescholen