Meubelmaker van Meubelfabriek Artisew maakt tafels op maat voor het Friesland College

Als student krijg je niet vaak zo’n opdracht: meubels maken voor je eigen school. De 20-jarige Hart-Bastiaan Pijnakker heeft het momenteel echter juist daar druk mee. Hij maakt namelijk tafels en banken voor het Friesland College in Heerenveen. De school waar Hart-Bastiaan het bbl-traject (werken/leren) volgt van de opleiding Meubelmaker en waarvoor hij een opdracht uitvoert bij zijn leerbedrijf en werkgever Meubelfabriek Artisew BV in Burgum. (voorheen het welbekende Westra-interieur)

Vorig jaar kreeg Hart-Bastiaan uit De Triemen al een vast contract bij de Tafelfabriek uit Burgum. En dat gebeurt een 19-jarige niet zomaar in deze branche en in deze tijd. Zijn baas heeft dan ook zelden zo’n goede kracht in zijn bedrijf gehad. “Hart is echt uniek. Hij werkt nauwkeurig en doet dat ook nog in een bepaald tijdsbestek. Dan ben je een echte vakman”, verklaart Feico Westra, eigenaar van de meubelmakerij.

(Tekst geschreven door leerlingen van het Friesland college)

Ps: Wisten jullie dat ook dat meubelmaker Hart Bastiaan zeer bewust is samen met zijn collega’s van duurzaam circulair ondernemen ? Kijk dan snel.

 

Meubelmaker Hart

Meubelontwerper en ondernemer FeicoJr.Westra is zowel eigenaar van Westra-interieur BV en Meubelfabriek Artisew BV die het nieuwe meubelmerk Artisew produceert.

Klik op historie voor meer informatie