Hoogst haalbare kwaliteit!

Sinds kort is het bedrijf Meubelfabriek Westra eigenaar van een in metaal gegoten onderstel “Le Havre” het bijzondere onderstel wat in 2003 al bedacht is door de Friese meubelontwerper FeicoJr.Westra en sinds 2005 de massief houten uitvoering in productie nam is het in 2020 geslaagd om een uniek metaal bedrijf te vinden in Nederland die in staat is om het unieke ontwerp voort te zetten in een industriële kruispoot Le Havre.

De tafel is door het inzetten van een bijzonder productie proces waar onder andere een speciaal aangeschaft en ontworpen “matrijs” word toegevoegd samen met een robot laser snijder en robot las apparaat voor een constante hoge kwaliteit. Hierdoor is de Le Havre in industriële vorm betaalbaar geworden.!

De speciale matrijs die nodig is voor het maken van dit unieke tafel onderstel hebben we speciaal patent op “meubelfabriek Westra is eigenaar van dit special ontworpen matrijs en is in héél Europa extreem uniek en zeldzaam. Een matrijs is een speciale pers mal die men bijvoorbeeld ook gebruikt in de auto industrie om bijvoorbeeld in één keer een autodeur te creëren om daarna te worden toegevoegd in het proces van het maken van een complete auto.

Dit wat zeer extreem is immers het ontwerp word veelal nagemaakt in koker vorm maar nog nooit is het een bedrijf gelukt om het “oer” design na te bootsen in metaal. Eindelijk sinds 2020 is het unieke ontwerp van FeicoJr.Westra op de markt te verkrijgen in een heuse industriële uitvoering.

DE EVOLUTIE VAN EEN DESIGN ICOON:

De Le Havre tafel.