Kasten op maat

Kast op maat gemaakt uit eigen meubelmakerij

Voor een houten kast op maat bent u bij Meubelfabriek Westra aan het goede adres. Onze zeer ervaren meubelmakers maken vele kasten op maat in verschillende houtsoorten zoals massief eiken, noten of beuken hout. En de trend de laatste tijd zijn de kasten die op maat gemaakt worden van HDF die in een ral kleur worden gemaakt.

Meubelfabriek Westra is ruim 18 jaar gespecialiseerd in het maken van houten kasten op maat voor héél Nederland en België. Met een modern machine park gecombineerd met ervaren meubelmakers worden zelfs alle houten onderdelen geschaafd en geschuurd in eigen beheer al vorens de meubelmakers er de meest mooie en kwalitatieve kasten op maat van maken.

De Kasten specialist

Wat is een “kast op maat” vrij eenvoudig om uit te leggen, een kast op maat is eigenlijk een meubelstuk maken puur naar de wens van de klant. Meestal gaat het met Kasten op maat om tussen 2 muren een mooie kast te maken, of juist weer tussen vloer en plafond. Maar een kast op maat kan ook zijn dat u in een woonwinkel ergens een kast model heeft gezien heeft maar net de maat of houtsoort niet is die u graag wenst voor uw eigen interieur. Dan komt Meubelfabriek Westra want onze kracht is om via onze eigen ontwerp studio (wat overigens niks duurder is dan de standaard kast van de betere woonwinkels) unieke kasten op maat te maken. Denk aan een Dressoir of Tv kast die op maat gemaakt word of juist weer die grote boekenkast tussen 2 muren.

Kasten op maat maken is veel moeilijker vaak dan een ander meubelstuk maken omdat er meer onderdelen in zitten die het maken complexer maken dan een tafel bijvoorbeeld.

Waar worden de kasten gemaakt?

Onze kasten maken we in onze eigen meubelfabriek in het Friese Burgum. Voor de Nederlandse en Belgische markt worden er honderden kasten op maat gemaakt elk jaar. Het begint in de ontwerp studio een luxe woord maar dat is het helemaal niet. Hier vertellen klanten vaak wat ze graag willen, meestal met een schets in handen zien de klant iets voor hun en onze ontwerper neemt ze mee wat er allemaal mogelijk is. Is het ontwerp voor de kast klaar? dan word deze omgezet in een werk bon voor de meubelmakers in de meubelfabriek. We bieden de klant vaak aan om een rondleiding te genieten in de meubelfabriek iets wat als zeer positief ervaren word door klanten. Vervolgens word via de werk bon alle onderdelen gezaagd, geschaafd, verlijmd tot panelen en vervolgens worden de onderdelen weer geschuurd.

Na deze handelingen worden vele onderdelen via een nieuwe cnc frees machine gefreesd en gaat alles naar de meubelmakerij waar de meubelmakers uw Kast op maat in elkaar zet en geheel afmaken tot echt letterlijke pronkstukken. Een video hierboven op de website neemt u mee alvast door de meubelfabriek en het proces van het ontwerp tot eind product.

Bent u overtuigd neem dan gerust contact met ons op hieronder kunt u dat doen vrijblijvend via ons contact formulier. Wilt u graag langskomen bel van te voren even of de ontwerper er is dat is wel zo handig.

Bent u onze volgende klant?

Tv Kasten Dressoir kasten Boekenkasten

Heeft u een vraag over Kasten op maat

Wil u graag een Kast op maat vul dan onderstaande contact formulier in voor al uw vragen.