Zwaard tafels

Swurd eettafels of ook wel zwaard tafels zijn een uniek product welke alleen bij Meubelfabriek Westra verkrijgbaar zijn. Een uniek en bijzonder blad op basis van een zijzwaard van een Skûtsje gecombineerd met een poot model uit de collectie van Feico Westra. Koop ook een stukje Fries erfgoed.

+100 Google reviews      +20 video reviews

Nuchtere Romantiek

De “swurd” tafel is geïnspireerd op de zijzwaarden van de Friese schepen.
Tegenwoordig is het zeilen met deze schepen een geliefde sport en trekt het jaarlijks vele toeristen en liefhebbers, maar ooit was het bittere armoede en hadden de schippers een zwaar leven.
Wanneer men een Fries vraagt hoe het met hem gaat dan is het antwoord vaak “Het kon minder” en dat is dan volgens hem al “beter dan normaal”.
Deze mentaliteit van het genieten van de mooie dingen zonder te vergeten hoe het ooit was noemen wij de “nuchtere romantiek” die hier in Friesland heerst.
Dat we in deze tijd door vrijheid en welvaart kunnen genieten van de romantisch dingen in het leven, maar tegelijk ook nuchter blijven over wat er voor nodig is geweest om hier te komen, is wat we met deze tafel willen uitdragen.

Een tafel met een oprecht Friese identiteit

Zijzwaard tafel met een industriële kruispoot

Fries product van Friese makelij

Swurd tafels zijn een uniek product die gemaakt worden in de Friese Meubelfabriek te Burgum. Stuk voor stuk worden deze bijzondere tafels gemaakt door ervaren mensen. Swurd tafels zijn standaard voorzien van een standaard rand maar u kan ook kiezen voor de echte details aan de randen zowel boven als onder het blad om er een nog ‘echtere’ zijzwaard tafel van te maken zoals de zijzwaarden van een Skûtsje.

Er zijn inmiddels al video’s op deze website te vinden waar we deze zijzwaarden maken klikt u hier daarvoor.

Deel 1,2 en 3 gaan o.a. over zijzwaarden in de YouTube docu series van de Westras.