Geven van kansen

Voor ons zijn de werknemers het middelpunt van het bedrijf.
Er is bij ons een grote betrokkenheid voor vele groepen leerlingen die het vak willen leren en zo voor de toekomst een waarborg zijn dat het vakmanschap blijft bestaan. Het geven van kansen aan mensen met een beperking is voor WESTRA naast scholing van stagiaires ook een speerpunt in de organisatie.

Kansen voor wajonger’s en Participatie wetters en WESTRA

WESTRA staat bekend om het sociaal duurzaam werken; kansen geven aan mensen met een beperking vinden wij niet een moeten maar een willen. Eigenaar FeicoJr. Westra is ooit zelf ‘melkertbaner’ geweest en wil daarom samen een team zijn voor iedereen op een betrokken en pragmatische  manier.

Wajong en Participatiewet

Kansen geven aan mensen met een beperking in een organisatie is sociaal duurzaam ondernemen. Dit is niet alleen goed voor de maatschappij maar vooral ook voor de mensen waar het om gaat. Wij geven dat stukje kennis en ervaring waardoor er kansen ontstaan voor deze doelgroep in een ambachtelijk bedrijf als WESTRA.
Mensen krijgen er zelfwaardering door en voelen zich weer waardig.

Bij meubelfabriek Westra werken mensen via de Wajong en de nieuwe participatie wet.
De kansen die wij gaven en zij zelf hebben aangegrepen, hebben geresulteerd in goede banen tot zelfs vaste banen als volwaardig meubelmaker.

Werkgelegenheid.

In plaats van het uitbesteden van werkzaamheden aan lagelonenlanden houden wij het werk binnenshuis. Daarnaast kiezen wij voor partners die net als ons de voorkeur geven aan duurzaam werken maar zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Hierdoor versterk je ook automatisch het proces circulair en duurzaam werken voor je zelf richting de klant.

Meer weten over onze duurzaamheid? Bekijk dan ook de pagina’s:

Meiinoar Meidwaan vignet

Meubelfabriek Westra heeft onlangs het Meiinoar Meidwaan certificaat van de gemeente Tytsjerksteradiel gekregen uit handen van Wethouder Gelbrig Hoekstra. De gemeente geeft als waardering het certificaat aan bedrijven die aan bepaalde criteria voldoen die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hebben in dienst te hebben.

Friesland College Heerenveen

Het geven van kansen is 1 van de speerpunten van het bedrijf. Vele studenten volgen de opleiding via het Friesland College MBO niv. 2 en 3. Allround meubelmaker / scheeps-interieurbouwer. Jaarlijks leren er vele leergierige studenten het ouderwetse ambacht met moderne machines in onze meubelfabriek.

Fabriek meubelmaker friesland college stagiair

ROC Friese poort Drachten

Ook via de ROC Friese Poort school in Drachten hebben wij vele stagaires een kans gegeven (meubelmaker/scheepsinterieurbouwer mbo) om via onze meubelfabriek het ambacht te leren. Inmiddels zijn stagaires van deze school werkzaam met een vaste baan in ons bedrijf.

WESTRA investeert ook in maatschappelijk betrokken organisaties

Onlangs hebben wij voor de wereldwinkel in Burgum een complete winkelinrichting mogen verzorgen. De wereld winkel verkoopt producten waar een groot sociaal betrokken verhaal achter zit.