Familie geschiedenis

FeicoJr. Westra is geboren in 1975. Hij is bijna 20 jaar geleden begonnen met hout bewerken en ontdekte al gauw dat hij een natuur talent voor ontwerpen van houten meubels had. Begin 2005 startte hij samen met zijn vader Westra-interieur een klein bedrijfje in het plaatsje Kootstertille. Al gauw werd het duidelijk dat het een groot succes zou kunnen worden.

Met de succesvolle ontwerpen als de Nuance, Laura, Le Havre en de Lomba40 werd er in de regio naam gemaakt. Maar pas in 2011 kwam de doorbraak voor FeicoJr. Voor het eerst werden er grote projecten gerealiseerd met ontwerpen van hem. Al gauw werd een nieuw pand in Burgum gekozen voor een grote uitbreiding.

FeicoJr Westra zijn ontwerpen kenmerken zich door de vormgegeven constructies in de meubels. Vooral de vorm moet aandacht creëren voor de constructie van het geheel in het meubel dan doe je het goed aldus FeicoJr.

In 2018 werd het duidelijk dat er steeds meer grotere projecten naast de particuliere markt werden verkocht en kwam er meer vraag naar een echte meubelfabriek met Nederlands merk.

Januari 2019 werd de naam Westra-interieur vervangen voor Meubelfabriek Westra waar 12 mensen werkzaam zijn voor het bedrijf in het Friese Burgum. 

Ook werd er sinds januari 2019 direct gestart met een nieuwe showroom, groter en professioneler qua uitstraling voor particulieren en bedrijven, en tegelijkertijd is de meubelfabriek in zijn geheel gemoderniseerd klaar voor de toekomst.

Houden in de toekomst aan het verhaal van je eigen geschiedenis is voor FeicoJr. Zeer belangrijk.

Massief eiken houten eikenhouten eetkamer keuken tafel ovaal design

De bovenstaande foto is van de allereerste tafel ooit gemaakt. In 2013 is deze tafel terug gekocht via een veiling, en heden weer in het bezit van het bedrijf en te zien in de showroom te Burgum.

Geschiedenis – Heden – Toekomst

De geschiedenis spreekt boekdelen. het is soms niet te bevatten wat we beleefd hebben in de afgelopen jaren.
Ooit begonnen met heit, familie, zijn broers, en de vele werknemers. We nog steeds zitten we vol nieuwe inspiratie; elke dag weer. Hierdoor is de toekomst onvoorspelbaar mooi en uitdagend.