Liever in het Fries lezen ⇒

Feico Westra is geboren in Kollumerzwaag en woont al 25 jaar met Sandra, zijn vrouw in Burgum. Feico is meubelontwerper en runt samen met zijn vrouw Meubelfabriek Westra in Burgum. Het is de enige meubelfabriek in het Noorden dat zich richt op massief houten meubels die hij verkoopt samen met zijn vrouw Sandra online en in de showroom van Burgum. En samen met een groot team van vakmensen maakt. Het is zijn grote passie om samen met andere mensen dingen te ontwerpen die jaren meegaan en toekomstbestendig zijn, ook voor de generatie na ons.

“als je in Friesland geboren of bent opgegroeid, of in Friesland woont en in het Fries denkt en de Friese taal spreekt dan ben je in mijn ogen een echte Fries. Dat merk ik vooral in de omgang met andere Friezen. Als je het Fries zijn ook echt draagt, krijg je een veel positieve reacties met name van mensen buiten Friesland. De laatste jaren heb ik samen met Sandra duizenden klanten voorzien van de mooiste en exclusiefste meubels. Volgens mij worden Friezen vooral gewaardeerd om hun nuchterheid en het directer en opener zijn. Dat zorgt voor veel vertrouwen. Friezen zijn hun zelf en mensen respecteren dat vaak.

Volgens mij ben ik als ambachtsman enorm verbonden met Friesland. Je ziet meer ambachten in een gebied dat economisch iets achterblijft. In een industriële wereld is er meer digitalisering en krijg je veel meer kantoorfuncties. In Friesland is het ambacht bewaard gebleven en dat moeten we in onze handen knijpen dat we het ambacht hier nog zien. Het is belangrijk dat wij ons dit realiseren. Wij zijn de mensen die het zelf kunnen maken (meubels) en we zijn mensen die je kan vertrouwen.!

Ik zie het zo: Het Fries is een routebeschrijving van een cultuur. Het is als volk waar je vandaan komt en waar je heen wil. Onze Friese taal is uniek in Nederland hoe je je uitert en hoe je denkt als Fries en hoe je van gedachten kan wisselen met anderen. Dat ik hier geboren ben of groot ben gebracht, dat ik thuis en op school vroeger Fries praten kon maakt mij als mens erg gelukkig. Het draagt bij aan wat het betekend om Fries te zijn.

In onze showroom vind u Sandra, zij is onze gastvrouw en adviseert graag klanten die op zoek zijn naar een exclusieve eettafel of een set unieke design stoelen. Ik adviseer u graag in onze ontwerpstudio voor een mooie boekenkast, dressoir of tv meubel.

webwinkel tafels showroom Klanten vertellen video's

2005

2024

Berry van Horrik

Erg prettig om met Feico achter de computer zelf je meubels te ontwerpen ! waar kan dit nog? Erg tevreden over prijs en kwaliteit. We kunnen iedereen aanraden, die wat anders wil dan de bekende MEubelBoulevards, om eens een kijkje te nemen, of te combineren met een weekendje Leeuwarden.

Google

Jane Hoed

Erg hartelijk ontvangen, geen moeite teveel als t om uitleg gaat .Wij spraken een trotse eigenaar met hart voor de zaak, zijn personeel en klanten. Superblij met onze prachtige tafel. Piere en Jane

Google

Annita Knobbe

Wij zijn zeer tevreden met het op maat gemaakte notenhouten tafelblad. Wij hebben via internet besteld zonder de showroom bezocht te hebben en ontvingen binnen de geplande tijd een prachtig tafelblad dat mooi past op ons bestaande onderstel.

Google

Reinette Gjaltema vd Laan

Firma Westra heeft aan ons een massief eiken tafel geleverd en ook 8 stoelen. Het is fijn dat in de showroom alle modellen te bekijken zijn. Je kan kiezen uit verschillende randafwerkingen, maar ook de afwerking van het eiken kan je daar goed beoordelen. Hierdoor wordt het echt je eigen tafel. Wij zijn dan ook zeer tevreden over het eindresultaat en bevelen die bedrijf dan ook van harte aan !

Google