Duurzame materialen

Onze materialen zijn hoofdzakelijk eiken- en walnotenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerd bos.
Daarnaast vinden wij dat deze materialen op een goede wijze moeten worden bewerkt om zo het milieu zo weinig mogelijk tot last te zijn.
Onze producten gaan ook jarenlang mee; vaak langer dan een mensen leven. Het duurzame aspect zit hem dus niet alleen in duurzame grondstoffen inkopen maar ook de manier waarop onze werknemers deze materialen bewerken tot een puur en duurzaam product.

Bekijk ook:
Duurzaam
Gemaakt in Nederland
Geven van kansen
Circulaire economie

WESTRA Logo nederlands fabrikaat *****

Wij zijn trots op ons WESTRA logo. “Nederlands fabrikaat” staat bij ons hoog in het vaandel. In onze eigen meubelfabriek maken onze vakmensen uit de regio de unieke houten tafels en kasten voor iedere klant op maat.

Massief noten eiken beuken houten ovale design eetkamer keuken design tafel

Circulair ondernemen

WESTRA is zeer gericht op duurzaam werken en daarnaast een bekendheid bij vele bedrijven en de politiek met het sociaal duurzaam werken. Hiernaast een product gemaakt van afvalstoffen.

Hout uit verantwoord gekapte bossen.

We vinden het belangrijk om een stukje bewustwording te scheppen en hier verantwoord mee om te gaan. Door het kiezen voor massief hout via de betere houtimporteurs met de bekende keurmerken draagt u samen met Meubelfabriek Westra direct bij aan de bescherming van onze bossen over de hele wereld.

Het hout dat wij gebruiken in de meubelfabriek komen uit verantwoord gekapte bossen. Veel vaker krijgen wij te maken met opdrachtgevers die specifiek vragen om producten waarbij het hout afkomstig is van verantwoord beheerde bossen.

Bomen zijn van levensbelang. Men noemt de bossen op onze planeet ook wel de longen van de aarde. Tachtig procent van alle planten en dieren leeft in het bos. Bossen zorgen voor een gezond klimaat en voor zuurstof. En natuurlijk zijn bossen belangrijk voor al het hout dat we gebruiken in de bouw. Voor elke toepassing is er een duurzaam gecertificeerd alternatief beschikbaar.