De enige meubelfabriek in het noorden van Nederland voor Bedrijven en particulieren die op ambachtelijke wijze massief houten meubels produceert gevestigd in Burgum.

Liever in het Fries lezen ⇒

meubelfabriek WESTRA

Als wij ergens trots op zijn is het wel onze meubelfabriek in het Friese dorp Burgum (Tytsjerksteradiel). Hier worden onze WESTRA meubels van A tot Z gemaakt door eigen vakmensen.

Als enige meubelfabriek in het noorden van Nederland lopen wij ook voor op circulair ondernemen op een duurzame manier van werken.

Menig timmerman of houtbewerker zal zeggen jullie hebben het hier wel voor elkaar met nieuwe machines en een werkplaats die een keurig georganiseerde route proces heeft.

In de fabriek worden de wensen van onze klanten vertaald in unieke meubels als tafels en kasten stuk voor stuk gaan ze door het hele traject heen van hout bewerken en meubel maken.

Voordat de houtbewerkers kunnen beginnen is er massief hout nodig en niet zomaar hout. In het proces word er nauwkeurig gekeken naar de goede vocht percentage 8-12% dit is zeer belangrijk om het werken in het eerste stadium al tegen te gaan en ook het kromtrekken willen we niet hebben dus goed hout is het halve werk.

Het begint bij het inkorten en langs zagen van de vele houten planken alle planken worden via een houtstaat gelabeld welke klant bijvoorbeeld type meubel en afwerking elke klant is een pakket zo noemen we het in de fabriek die klaar gezaagd word, dan worden de planken geschaafd op onze nieuwe schaaf machines met spiraal messen het nieuwe schaven. Deze machines zijn 20 decibel en zorgen voor een betere gezondheid en minder lawaai schade.

Na het schaven op de Format4 machines van Felder gaan de bladen of poten en kastpanelen in de lijmpers. Onze lijmpers is 25 meter lang en kunnen vele panelen en tafelbladen tegelijk verlijmen.

Na het verlijmen worden alle onderdelen geschuurd op de juiste dikte door de grote nieuwe breedbandschuurmachine van Felder het maximale wat de schuurmachine kan hebben is 1300mm breed en dit is bijzonderlijk want zo word niet alleen een breed tafelblad bijvoorbeeld extreem strak ook het werkproces word verbeterd.

Na het schuren worden de bladen gefreesd door onze nieuwe CNC frees machine een soort 5-assige frees robot die alle vormen en vaak gecompliceerde bewerkingen kan frezen (Zie video hierboven). Daarna worden de onderdelen in een aparte expeditie rek gezet en gelabeld voor onze meubelmakers.

Naast de machinale hout bewerking hal hebben we een aparte meubelmakerij welke geheel is vernieuwd met o.a. led verlichting, vernieuwde werkplekken met het beste gereedschap voor onze meubelmakers die de tafels en kasten maken tot unieke meubelstukken voor allerlei klanten in heel Nederland.

Onze meubelmakers zijn hebben zowel goede scholing gedaan maar hebben inmiddels ook al jaren ervaring in het meubel maken dit wat resulteert in maximale kwaliteit.

Boven de meubelmakerij is de WESTRA showroom gesitueerd en van uit de showroom kan met een kijkje nemen in de grote hal via een raam partij waar de machines staan en uiteraard nemen de verkopers u altijd mee de fabriek in om de laatste ontwerpen waar onze vakmensen mee aan de slag zijn te laten zien.

Per week werken de houtbewerkers en meubelmakers aan ruim 50 meubelstukken en wij zien vaak dat klanten echt geïnspireerd worden door de brede keus die ze er soms aantreffen.

In de laatste fase worden onze unieke meubelstukken afgewerkt met een 2 componenten matte lak of een olie en of zeep. Hier zijn we met meer dan 18 jaar zeer gedreven in geworden.

En daarna mogen wij vele particulieren, bedrijven en organisaties blij maken met de unieke meubelstukken die ze hebben aangeschaft en op ambachtelijke wijzen hebben laten maken in de meubelfabriek van Burgum en we spreken dan met recht “made in Holland”

Team WESTRA

Klik hier en lees meer over Feico en Sandra Westra

Het word hier ook echt gemaakt!

We maken de tafels en kasten geheel in eigen meubelfabriek, niet goedkoop in het buitenland maar mes scherp in onze eigen meubelfabriek in het Friese Burgum. Feico Westra heeft ruim 30 jaar ervaring in het vak en in de fabriek bruist het dan ook van pure vakmanschap.

Wist u dat we in onze meubelfabriek in Burgum ook zeer veel kasten op maat maken! Hier onder enkele voorbeelden.