Hoe Friese arbeid terecht kwam in het Tweede Kamer gebouw in Den Haag

Bij Meubelfabriek Westra beleven we unieke momenten elk jaar weer.

De politiek en de aardverschuiving die het teweeg kan brengen voor een bedrijf

Zo is FeicoJr.Westra al verscheiden keren gevraagd om naar de 2e Kamer te komen in Den Haag om tafels en kasten te bespreken voor 2e Kamer leden waaronder Jacques Monasch en 2e kamer voorzitter Kahira Arib. Maar ook Mona Keizer, Sander de Rouwe en Sietske Poepjes wethouders als Houkje Rijpstra en vele andere zijn langs geweest.

Flexion tafel dé tafel en boegbeeld qua ambacht

Oud 2e kamer lid Jacques Monasch bood ons de kans om eens een kijkje in de Tweede kamer te nemen. En bestelde daarop de unieke Flexion tafel met gebogen poten. Maar het duurde niet lang of hij had een bijzondere verassing voor ons.

We wisten totaal niet waar het over ging toen hij het vertelde tot dat op een zaterdag morgen onder de koffie 2e Kamer voorzitter Kahira Arib belde en mij vroeg om een mooie tafel voor haar te bouwen. Ze had gehoord van onze wajongers en de kansen die we gaven aan mensen daar wilde ze beslist aan mee doen.

Bezoek Mona Keizer (CDA)
Later bezocht Tweede kamer lid Mona Keizer ons op de fabriek wat ook een bijzondere ontmoeting was. Ze was erg onder de indruk van ons verhaal.

Een hele ervaring ook voor de meubelmakers die de meubels mochten bezorgen. “je rijd met je bezorg bus op het erf van de 2e Kamer een apart gevoel” aldus een bezorger van Meubelfabriek Westra.
Het zijn die dingen die de dagen uniek maken dat je opdrachten gegund worden zelfs van uit Den Haag.

Sociaal duurzaam ondernemen
Meubelfabriek Westra is vooral in beeld bij de politiek omtrent de wajong en de nieuwe participatie wet. FeicoJr. Westra eigenaar van en ontwerper van.. is ooit begonnen als melkertbaner een subsidie baan waarmee je de kans kreeg om in de maatschappij terug te komen. Ook dit word vandaag de dag toegepast in de fabriek in Friesland, mensen een kans geven om een echt vak te leren. Inmiddels zijn er zelfs wajongers in de fabriek met een vast contract een unicum in Nederland.

Gemeentehuizen
Naast 2e Kamerleden is dit als een razend vuurtje door de Nederlandse politiek gegaan en hierdoor kreeg de fabriek tot vandaag de dag opdrachten van vele gemeenten en provincies. Een droom is uitgekomen volgens FeicoJr.Westra.

Verhalen die het leven bijzonder maken

Het zijn van die verhalen en belevenissen die het mogelijk vaaks maken om iets bijzonders te kunnen bedenken al is het soms maar een bijzettafel, je haalt inspiratie uit het leven en dat is gewoon een bijzonder wezenlijk iets.

× Whatsapp