de friese tafelfabriek

Felder machines oostenrijk, machinale houtbewerking

De Friese tafelfabriek

Onze Friese trots. Ben jij een timmerman of houtbewerker dan gaat jou hart waarschijnlijk sneller kloppen als je in onze meubelfabriek Artisew rond loopt. En wij denken dat als je niet een houtbewerker bent je verbaasd zal zijn hoe meubels voor klanten van een ruwe plank tot het eind product word gemaakt. Dé plek waar werkelijk alle wensen van onze klanten worden omgezet in echte meubels. Al onze meubels niet 1 uitgezonderd worden met handen van pure vakmensen gemaakt in onze fabriek in Burgum.

“Machinale houtbewerking”

De Afkort-zaagmachine en Cirkel-zaagmachine waar de vaak eiken planken mee worden afgekort op een bruto maat word door een echte machinale houtbewerker uitgevoerd en staan aan het begin van de productielijn. Daarna worden de planken geschaafd door nieuwe schaafmachines van het degelijke Oostenrijkse merk Felder Format4 serie. Daarna verlijmen onze houtbewerkers de planken in onze speciale tafelblad pers en worden onder een zeer hoge druk verlijmd. Na een goed 45 minuten kunnen de bladen uit de pers worden gehaald.

Vervolgens worden de bladen in de Friese tafelfabriek geschuurd door een nieuwe breedbandschuurmachine van Felder die met een maximale breedte van 1302-mm in één keer een blad kan vlak schuren tot een extreem resultaat. Onder het productie proces word alles zorgvuldig in lijn gebracht door speciale label papieren waarop de bewerkingen staan en bruto/netto gegevens voor de houtbewerkers en meubelmakers in de Friese fabriek. Kwaliteit’s controle is hierbij essentieel voor ons.

Na het schuren door de schuurmachine en vaak al vele andere onderdelen die bij een tafel horen worden de bladen en tafelpoten of andere onderdelen netjes in een expeditie gezet waarna de volgende fase begint van het maken van onze meubels “de meubelmakerij”

“De meubelmakerij”

Een club extreem getalenteerde meubelmakers gaan na dat de onderdelen gemaakt zijn in de machinale houtbewerking hal aan de slag met het maken van de meubels in de meubelmakerij van de Friese tafelfabriek in Burgum. Hier staan vaak ook de gespecialiseerde “kleinere” machines om de exclusieve details aan te brengen aan tafels, denk aan facetranden aan een tafelblad of het in frezen langs de randen van ovale tafelbladen waar een inleg-bies in word gelegd. Maar ook scharnierfrezen, paneelfrezen en nog veel meer.. Alle onderdelen word bewerkt tot een fantastisch resultaat in de Friese tafelfabriek en worden na het proces van meubelmaken afgewerkt in “de expeditie”

“Afwerking met olie/zeep of vaak matte lak”

De meubels bijvoorbeeld ovale tafels of unieke industriële tafels die in onze tafelfabriek te Burgum worden gemaakt door onze machinale houtbewerkers en daarna de meubelmakers worden speciaal afgewerkt op wens van de klant, het kan zijn dat een klant een monocoat pigmentkleur wil of juist een matte 2 componenten lak. Door de jarenlange ervaring weten onze mensen exact wat ze moeten doen.

“showroom van de Friese tafelfabriek in Burgum”

Naast de fabriek is onze showroom gesitueerd hier staan talloze voorbeelden van tafels en nog meer afwerkingen te bewonderen. We noemen het hier in Friesland ook wel onze “experience room” van de Friese tafelfabriek in Burgum. Een uniek concept waar je naast het zien van voorbeelden ook het proces kan volgen wat uniek is in de meubelbranche.

“Bezorging van uit de Friese tafelfabriek”

Onze eigen vakmensen bezorgen ook uw unieke tafel is dat niet iets aparts ? wij vinden dat het gewoon weg uniek is dat de makers ook de klanten zien die het gemaakt hebben dit geeft een unieke sfeer en beeldvorming van “hun” 100% op maat gemaakte tafel.

 

× Whatsapp