Bedrijfsprofiel en FeicoJr.Westra

Meubelmaker FeicoJr.Westra

WESTRA is gespecialiseerd in het maken van massief houten tafels. Met name eiken en walnoten keukentafels.

Dit is ontstaan doordat ik ruim 10 jaar als meubelmaker had gewerkt voor diverse bekende Nederlandse meubelmerken, en sinds 2005 nu alweer ruim 15 jaar geleden een eigen meubelmakerij ben begonnen omdat er veel werd geknoeid op het gebied van massief houten meubels. Veel tafelbladen die gemaakt werden hadden veel lijmnaad en vochtproblemen of de tafels trokken krom en ik vond dat dit anders kon.

Meubelfabriek – manier van houtbewerken

De manier van houtbewerken werd voor mij pas duidelijk na bij diverse meubelmaak bedrijven te hebben gewerkt waar gewoon hout werd geschaafd snel werd verlijmd en een tafel in elkaar werd geflanst. Ik wilde van uit de basis tafelbladen en poten direct goed maken zodat deze bijna niet konden werken. Speciaal gedroogd hout, een speciale manier van schaven en verlijmen is tot op heden in de fabriek een top prioriteit geworden.

Ook de afwerking na het meubelmaken werd een volgende stap in gemaakt, het gebruik van het merk Monocoat werd duidelijk dat dit de richting was die ik wilde ingaan, een 2 component olie die wij op onze eigenwijze manier opbrengen in de meubelfabriek waardoor er geen kringen en vlekken ontstaan met normaal tafelgebruik! Daarnaast is Skylt lak dé matte 2 component lak die we standaard gebruiken.

Van meubelmaker tot veel gevraagde meubel ontwerper

Ik had naast het creëren van een kwaliteits tafel er plezier in om iets te creëren vanuit mijn gedachte hoe een perfecte keukentafel eruit moest zien, en vooral de praktische kant van tafelen, zoals het benutten van de maximale beenruimte. Inmiddels worden onze unieke tafels door het hele land verkocht aan bedrijven en particulieren bekende Nederlanders, tweedekamer en vele gemeentehuizen, soms in combinatie met een aantal design stoelen of een unieke bijpassende kast. We kunnen relatief snel leveren en hebben veelal het hout e.d. altijd op voorraad. Daardoor kunnen wij in veel gevallen onze afspraken nakomen en dat vinden wij erg belangrijk. Uiteraard bezorgen wij het liefst zelf onze meubels!

Webwinkel – Fysieke showroom

Via de webwinkel kunt u online uw tafel kopen bij ons, een webwinkel die door tientallen klanten elke week word gebruikt om dé droomtafel te samenstellen en door onze vakmensen te laten maken. Maar ook kunt u langs komen in onze vernieuwde en unieke showroom met panorama raam met kijk direct in de keuken waar de tafels worden gemaakt.

Bij ons heeft u persoonlijk contact, we vinden dat u er een goed gevoel bij moet hebben dat is belangrijk!

 

webwinkel tafels showroom Klanten vertellen video's

2005 

2020