Kommissaris fan de Kening

De nije ferbouwing is yn 2019 klear en is offisjeel iepene troch boargemaster Jeroen Gebben tegearre mei kommissaris fan de Kening Arno Brok.

Grutsk wiene wy ​​doe’t de CvdK yn 2019 by ús op besite kaam en it meubelfabryk, mei folslein nije showroom en in folslein nije wurkpleats offisjeel iepene, folslein rjochte op hege kwaliteit en funksjonaliteit om de moaiste en unike produkten fan hout meitsje te kinnen. “Neffens Feico Westra”

Bedrijfsprofiel en FeicoJr.Westra

De Friese Meubelontwerper FeicoJr.Westra

WESTRA is gespecialiseerd in het maken van massief houten tafels. Met name eiken en walnoten keukentafels.

Dit is ontstaan doordat ik ruim 12 jaar als meubelmaker had gewerkt voor diverse bekende Nederlandse meubelmerken, en sinds 2005 nu alweer ruim 17 jaar geleden een eigen meubelmakerij ben begonnen omdat er veel werd geknoeid op het gebied van massief houten meubels. Veel tafelbladen die gemaakt werden hadden veel lijmnaad en vochtproblemen of de tafels trokken krom en ik vond dat dit anders kon.

Meubelfabriek – manier van houtbewerken

De manier van houtbewerken werd voor mij pas duidelijk na bij diverse meubelmaak bedrijven te hebben gewerkt waar gewoon hout werd geschaafd snel werd verlijmd en een tafel in elkaar werd geflanst. Ik wilde van uit de basis tafelbladen en poten direct goed maken zodat deze bijna niet konden werken. Speciaal gedroogd hout, een speciale manier van schaven en verlijmen is tot op heden in de Friese fabriek een top prioriteit geworden.

Ook de afwerking na het meubelmaken werd een volgende stap in gemaakt, het gebruik van het merk Monocoat werd duidelijk dat dit de richting was die ik wilde ingaan, een 2 component olie die wij op onze eigenwijze manier opbrengen in de meubelfabriek waardoor er geen kringen en vlekken ontstaan met normaal tafelgebruik! Daarnaast is Skylt lak dé matte 2 component lak die we standaard gebruiken.

Van meubelmaker tot veel gevraagde Friese meubel ontwerper

Ik had naast het creëren van een kwaliteits tafel er plezier in om iets te creëren vanuit mijn gedachte hoe een perfecte keukentafel eruit moest zien, en vooral de praktische kant van tafelen, zoals het benutten van de maximale beenruimte. Meestal zijn de ontwerpen van Feico Westra geïnspireerd op natuurlijke vormen en eenvoud iets wat je veel terug vind in Friesland. Inmiddels worden onze unieke tafels door het hele land verkocht aan bedrijven en particulieren bekende Nederlanders, tweedekamer en vele gemeentehuizen, soms in combinatie met een aantal design stoelen of een unieke bijpassende kast. We kunnen relatief snel leveren en hebben veelal het hout e.d. altijd op voorraad. Daardoor kunnen wij in veel gevallen onze afspraken nakomen iets wat ook erg in het Friese DNA zit en dat vinden wij erg belangrijk. Uiteraard bezorgen wij het liefst zelf onze meubels!

Enige meubelfabriek in Friesland

Wat zeer bijzonder is anno 2022 dat Friesland nog maar één echte meubelfabriek over heeft je kunt zeggen dat dat jammer is aangezien er vroeger vele meubelfabrieken waren in Friesland aan de andere kant zijn we er natuurlijk trots op dat onze meubelfabriek fier overeind staat en een geweldige basis heeft in het Friese Burgum in de gemeente Tytsjerksteradiel. De meubel ontwerpen van Feico Westra hebben dan ook een enorme dosis Fries DNA en zijn vaak al gebaseerd op natuurlijke vormen en eenvoud.

Webwinkel – Fysieke showroom

Via de webwinkel kunt u online uw tafel kopen bij ons, een webwinkel die door tientallen klanten elke week word gebruikt om dé droomtafel te samenstellen en door onze Friese vakmensen te laten maken. Maar ook kunt u langs komen in onze vernieuwde en unieke showroom met panorama raam met kijk direct in de keuken waar de tafels worden gemaakt.

Bij ons heeft u persoonlijk contact, we vinden dat u er een goed gevoel bij moet hebben dat is belangrijk!

webwinkel tafels showroom Klanten vertellen video's

2005

2022

Berry van Horrik

Erg prettig om met Feico achter de computer zelf je meubels te ontwerpen ! waar kan dit nog? Erg tevreden over prijs en kwaliteit. We kunnen iedereen aanraden, die wat anders wil dan de bekende MEubelBoulevards, om eens een kijkje te nemen, of te combineren met een weekendje Leeuwarden.

Google

Jane Hoed

Erg hartelijk ontvangen, geen moeite teveel als t om uitleg gaat .Wij spraken een trotse eigenaar met hart voor de zaak, zijn personeel en klanten. Superblij met onze prachtige tafel. Piere en Jane

Google

Annita Knobbe

Wij zijn zeer tevreden met het op maat gemaakte notenhouten tafelblad. Wij hebben via internet besteld zonder de showroom bezocht te hebben en ontvingen binnen de geplande tijd een prachtig tafelblad dat mooi past op ons bestaande onderstel.

Google

Reinette Gjaltema vd Laan

Firma Westra heeft aan ons een massief eiken tafel geleverd en ook 8 stoelen. Het is fijn dat in de showroom alle modellen te bekijken zijn. Je kan kiezen uit verschillende randafwerkingen, maar ook de afwerking van het eiken kan je daar goed beoordelen. Hierdoor wordt het echt je eigen tafel. Wij zijn dan ook zeer tevreden over het eindresultaat en bevelen die bedrijf dan ook van harte aan !

Google