Woontrends van 2024 over Westra tafels en Westra kasten

Woontrends 2024

Na een moeilijke periode waarin we vooral binnen geleefd hebben door de pandemie, zien we in een tijd van meer vrijheid dat er sterk behoefte is ontstaan naar meer keuzes in bijvoorbeeld eettafels. In de showroom vernemen we namelijk dat er sterke behoefte is naar een eigen identiteit. Niet dat dit al speelde voor de pandemie maar we zien toch meer dat een grotere keuze in tafels en kasten er gelonkt word naar veel meer maatwerk, maatwerk in de zin van zelf keuzes in houtsoorten, vormen en maatvoeringen maar ook de vrijheid in kleuren en afwerkingen.

Eiken en noten kasten worden groot groter en groots gekozen

We zien een grote toenemende mate van aandacht voor het interieur, en in de ruim 19 jaar dat er Westra meubels worden bedacht en geproduceerd is vaak de trend per jaar anders wat vooral opviel is dat groot, groter en nog groter een toenemende trend is in bijvoorbeeld kasten die steeds groter moeten worden. Waar voorheen een kast subtiel moest zijn zie je nu dat kasten ook best wel een volume mag hebben. Een kast is natuurlijk ook een item in een interieur die er mag zijn. De grote verschillende keuzes uit houtsoorten, vorm en afwerking maken het dat het persoonlijker word..

 Duurzaamheid

Duurzaamheid komt ook steeds vaker voor in het plaatje valt ons erg op in 2024, Zo zien we dat de vraag naar een duurzaam gemaakt product sterk in opmars is. Daarnaast vind de gemiddelde koper het ook steeds belangrijker dat het product daadwerkelijk in Nederland word gemaakt en dit is eigenlijk al een jarenlange opbouw en word ook in de showroom gewoon veel gevraagd. De meubelen moeten tegenwoordig ook een verhaal hebben een stukje charisma hebben en uniek zijn. De webwinkels kunnen hier vaak niet aan voldoen valt ons op. Dit sterkt ons ook het geloof dat een meubel in Nederland meer voldoet dan een exclusief meubel die in het buitenland word geproduceerd. En vergis ook niet de waarde van Sociaal duurzaamheid, wat is sociaal duurzaamheid vraag je je dan af.? Sociaal duurzaamheid is mensen met een beperking de kans geven om in een normale werk omgeving te laten werken het zei onder begeleiding of in de meer eenvoudige werkzaamheden in Nederland werk uit te voeren. Vaak is dit een zeer belangrijk aspect voelen wij in de aankoop naar een op maat gemaakt product als een eettafel of kast. Bij Westra werken er vele mensen naast de gediplomeerde vakmensen met een wajong of participatie status.

Naast sociaal duurzaamheid werken is duurzaam op het gebied van energie een niet te vergeten aspect in een meubelfabriek in Nederland, denk aan led verlichting, duurzame machines met laag energie verbruik en het hergebruik van afvalproducten zoals papier en afvalhout.

Een woontrend van 2024 is ook de kleur

We creëren in 2024 sfeervolle interieurs, hoeken of delen van het huis vaak met diverse verfkleuren of juist de meubels die de sfeer moeten bepalen zoals het eiken, noten etc.. Een bijzondere accent kleur is niet meer weg te denken in 2024. Een eikenhouten tafel of kast is allang niet meer standaard in een naturel kleur te krijgen maar de grijstinten nemen langzamerhand toe de laatste jaren zoals in Monocoat de kleur Oyster en Mist kleuren. Hierdoor creëer je een iets warmere sfeer in huis.

Kleurtrends 2024 zijn,… Monocoat Oyster, Monocoat Mist en Monocoat intense black met black.

Interieur trends

Wij herkennen in de verkoop anno 2024 vooral dat er veel minder Scandinavische stijl word verkocht met metalen onderstellen, maar juist meer hout. Een meer bijzondere eiken of noten tafelblad met een ook in diezelfde houtsoort de poot. Het valt echt op dat de houten design poten terug komen en een veelvuldig antwoord wat we krijgen van klanten is dan ook hout is tijdloos en als meubelontwerper vind ik dit zelf al jaren en jaren dat hout tijdloos is. Anno 2024 zien we dan ook veel meer houten onderstellen in de meubelfabriek dan Staal.

Laat u inspireren:

Design tafels

Houten kasten

Stoelen

Banken

We zien in steeds groeiende vraag naar maatwerk tafels en kasten naast onze eigen collectie worden er op basis daarvan keuzes gemaakt naar eigen wens. En de trend voor 2024 zien wij in de maand Januari, Februari en nu in Maart dat steeds meer meubels op maat worden gemaakt in de meubelfabriek van Westra.

Zoekt u een bijzondere eettafel, kast of stoel kom dan langs in onze showroom in Burgum of laat u eerst inspireren op onze website www.meubelfabriekwestra.nl

× Whatsapp