Wat te doen bij het uitkiezen van een eettafel 4 (Tips)

eiken metaal ovaal ovale industrieel industriele eetkamer keuken tafel wit

Wat te doen bij het uitkiezen van een eettafel 4 (Tips)

In Nederland is het heel normaal om iedere dag lekker gezellig met zijn allen aan de tafel te zitten. Of het nu een heerlijke maaltijd is of de dagelijkse gang van zaken door nemen nou daar hoort vanzelfsprekend een ideale keukentafel bij, iedereen hoort comfortabel te zitten en met elkaar te kunnen praten aan tafel. Het is bij gezinnen normaal om voor een grote eettafel te gaan. Deze biedt ruimte aan het hele gezin. Iedereen moet natuurlijk wel voldoende ruimte hebben om te tafelen.
Maar hoe weten we nu wat het meest geschikt is bij een grote tafel in onze woning? Hieronder geef ik 4 tips voor het samenstellen van jou ideale keukentafel.

Tip #1: Wat is de ruimte voor waar de tafel komt te staan.

Het is logisch dat de afmeting een grote rol speelt in je interieur alvorens een keus te maken moet je weten wat je meters zijn want je wil niet alleen je keukentafel kwijt kunnen in de ruimte. Er moet genoeg ruimte zijn voor de eetkamerstoelen te verplaatsen en ook om langs te lopen. Ik vertel altijd iedereen dat ze ongeveer 1 meter ruimte moeten aanhouden aan alle zijdes van de tafel dit voorkomt dat de keuken tafel in de weg staat. 

De ovale eettafel le havre biedt veel ruimte en zit plekken, terwijl er rondom de tafel ook voldoende loopruimte overblijft. (Dit unieke ontwerp is maar een tip!)

Tip #2: Houd rekening met de vormgeving van de eetkamertafel

Vaak heb je veel tijd in je interieur gestoken en is een tafel het huzaren stukje meubel wat kloppend moet zijn in je interieur. Vaak als je bijvoorbeeld eiken als basis neemt kan je hier veel pigment kleuren olie bij kiezen om deze aan te laten sluiten bij de rest van je interieur omgeving en vergeet ook niet de kleur van je eetkamerstoelen.

Tip #3: Kies eventueel voor een ovale of ronde tafel

Kan je er niet uitkomen met een vierkante of rechthoek tafel? dan is een ronde of ovale tafel misschien de uitkomst. Waar rechthoek het voordeel heeft om de tafel ook tegen een muur te kunnen plaatsen is rond weer een veel gezelligere tafel om in kleine ruimtes te tafelen, ovaal bied weer veel ruimte en omdat deze organisch is lijkt je interieur ook groter en tafelt weer zeer gezellig. Het heeft ook met smaak te maken maar soms is iets “anders” ook wel weer eens uitdagend.

Tip #4: Houd rekening met de eetkamerstoelen

Naast mooie keuken tafels verkopen wij ook veel leren design stoelen in diverse leersoorten en vele kleuren. Houd met het kopen van een keuken tafel rekening met de grote en vooral de breedte van de stoel, doorsnee is een fauteuil stoel met armleuning rond de 60 cm. Wil je er 3 naast elkaar hebben zal je toch minimaal een tafel van 200 cm in lengte moeten kiezen.

Bekijk direct ons ruime assortiment aan eetkamertafels

Op zoek naar een goede nieuwe keuken tafel? Dan zul je gegarandeerd het beste model op deze site vinden. Vele vormen tafels kunnen we aanbieden en in onze showroom kan u op de vele model stoelen zitten aan onze unieke tafels.

FeicoJr,Westra Sept 2018

× Whatsapp