Wat is de perfecte industriële keukentafel voor jou

industriele eetkamer keuken tafel massief eiken

We brengen de laatste jaren steeds veel meer tijd door met elkaar aan de keukentafel. We zitten er met familie en vrienden te eten, praten en nog veel meer. Het is een plek waar veel tijd doorgebracht wordt, wat is er dan mooier dat het ook nog een fijne plek is met een mooie tafel. Een van de grootste trends van dit moment zijn de industriële keukentafels. In deze blog zoomen we in op de industriële keukentafel. We gaan het hebben over de unieke natuurlijke materialen, de maatvoeringen en hoe je een industriële tafel zou kunnen combineren met andere meubelstukken.

Metaal en hout..

Een industriële keukentafel kenmerkt zich vooral door een iets ruwe uitstraling zoals blank staal en rustiek hout. Het houten tafelblad gaat heel mooi samen met een natuurlijk interieur, de stalen frames en poten zorgen voor het echt industriële gevoel. Maar ook een model compleet van hout met stalen elementen of juist een tafel van staal, gaan heel mooi samen met de industriële trend van 2018.

Metaal  

Eetkamertafels gemaakt van metaal zijn stevig en stoer. Het metaal is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek, verder heeft het geen onderhoud nodig. Onze WESTRA modellen worden vaak gemaakt van een combinatie van metaal en hout.

+Voordelen                                     -Nadelen

+stevig en stoer

+gemakkelijk schoon te maken

Hout

Er zijn verschillende soorten hout die gebruikt kunnen worden voor een eetkamertafel. Een aantal van de soorten zullen besproken worden met de daarbij behorende voor- en nadelen. Houten meubelen kan je het beste wel behandelen, dit kan met een lak, was of olie. Dit is afhankelijk van het soort tafel, laat je hierover goed informeren.

  • Eiken

Eikenhout is een van de populairste houtsoorten. In Nederland is de boom ook erg bekend, in elke provincie staan wel eikenbomen. Eiken is een hardhout soort en wordt veel gebruik voor meubelen. Eiken heeft een rustieke en robuuste uitstraling, maar wordt ook veel gebruikt voor strakke design tafels.

Klik hier voor de WESTRA industriele ovale eiken tafels

+Voordelen                                        -Nadelen

+robuuste en rustieke uitstraling

+sterk en hard

  • Notenhout

Amerikaans notenhout wordt ook wel walnoten of black walnut genoemd. Walnoten is een Amerikaanse houtsoort het is geen geheim dat de bomen in Amerika groeien. Deze houtsoort heeft in vergelijking met de Europese soorten een donkerdere afwerking. De houtsoort kan zich lichtelijk meten met de hardere hardhout soort eiken.

Klik hier voor de WESTRA industriële ovale noten tafels

+Voordelen                                         -Nadelen

+makkelijk te bewerken                       -prijzig

+rechte nerf

+luxe uitstraling

  • Boomstamtafels

Boomstam tafels van WESTRA worden gemaakt in de fabriek met zogenaamde waaikanten. Aan de zijkanten van het tafelblad kan je de buitenkant van de stam zien deze word op een speciale wijze verlijmd aan het verlijmde blad. Deze variant tafel is erg stoer en heel natuurlijk. Je ziet dit blad vaak in combinatie met metalen poten.

Klik hier voor de WESTRA boomstam tafels

+Voordelen                                         -Nadelen

+stoer                                                  -niet in ovaal of rond te maken

+organisch

+krachtige uitstraling

De perfecte afmeting

De standaard hoogte in Nederland voor een eetkamertafel is rond de 76 centimeter. De lengte en breedte van de tafel hangt af van het aantal personen wat aan de tafel zit. Een ovale tafel van 200×100 cm kunnen 6 personen aan tafelen, en een 300×120 cm ovaal kunnen weer ruim 8 tot zelfs 10 mensen aan tafelen.

Voor een ronde tafel kunnen we als voorbeeld 130 cm doorsnee nemen waar u met ruim 5 personen aan kan tafelen, een doorsnede van 160 cm kunnen ruim 6-7 mensen aan tafelen.

 

  • Rond

De ronde eetkamertafel is helemaal van terug geweest. Een ronde tafel is niet alleen organisch maar is vooral heel gezellig omdat iedereen die om de tafel zit aan gekeken kan worden. De tafel kan goed in kleine ruimtes geplaatst worden.

 

+Voordelen                                                   -Nadelen

+Ideaal voor kleine ruimtes               -kan tegen een muur maar dit geeft geen mooie uitstraling

+gezellig

+tafelen met iedereen

 

  • Ovaal

Voor een ovale tafel geld eigenlijk het zelfde als voor een ronde tafel, ook hier kan je iedereen goed aan kijken. Ovaal is ideaal vaak te combineren met een kolompoot zodat men overal kan tafelen zonder rekening met een poot te houden.

 

+Voordelen                                                          -Nadelen

+gemakkelijk extra stoelen aanschuiven             -kan tegen een muur maar dit geeft geen mooie uitstraling

+iedereen kan elkaar aankijken

+In combinatie met kolompoot veel beenruimte

 

× Whatsapp