Waarom elk meubelontwerp van Feico Westra een Fries DNA bevat

WESTRA MEUBELS 2021

De Meubels van Westra zijn tijdloos, menselijk en vooral voorzien van het Friese DNA. De meubelontwerpen van Feico Westra zijn vooral anders en bijzonder te noemen niet voor niets komen mensen van hein en ver om een Westra meubel op maat te laten maken in de Friese Meubelfabriek in Burgum.

CARRIERE MEUBELONTWERPER FEICO WESTRA

Ruim 28 jaar begonnen als meubelmaker maakte de Fries een bewogen carrière mee wat begon ooit als melkertbaner van houtbewerker tot meubelmaker tot de echte ware aard naar boven kwam dat Feico eigenlijk een geboren meubelontwerper was en tot de dag van vandaag zich hiermee elke dag bezighoud. Het pure Friese DNA uit de Wâlden gecombineerd met de jaren lange ervaring als meubelmaker maakt Feico tot één van de meest getalenteerde meubelontwerpers op massief houten meubel gebied.

HONKVAST IN FRIESLAND

Waar andere meubelproducenten zich verplaatsten naar goedkope lage lonen landen om de productie kosten zo laag mogelijk te houden bleef Feico Westra geloven in steevast te blijven in de Friese Wâlden om het pure Friese DNA in de houten meubels te blijven houden. Hierdoor staat er ook een 2.0 Meubelfabriek in Friesland. En dit heeft geresulteerd in bijzonder grote projecten in de Tweede Kamer, diverse Gemeentehuizen, Ziekenhuizen, Musea, Kleine en Grote bedrijven. Maar niet te vergeten de ontelbare particulieren die maar blijven komen voor de “net even wat anders” ontwerpen van de Fries. Maar vooral ook omdat zowel bedrijven als de vele particulieren willen dat hún meubel word gemaakt op Nederlandse bodem. Iets wat het bedrijf dan ook terug ziet in de groeiende vraag naar Nederlands ambacht.

FRIESE VAKMENSEN

In een wereld van digitale vooruitgang zijn de provincies dan ook achtergebleven en zie je in de randstad veel kantoorbanen, het tegengestelde is in het noorden gebeurt waar veel pure ambachts mensen zijn achtergebleven en hierdoor is het ook mogelijk dat Meubelfabriek Westra één van de beste groep meubelmakers in dienst heeft. Niet alleen zijn de meubels anders en bijzonder ook de vakmensen zijn stuk voor stuk anders en bijzonder en dit laat het bedrijf dan ook zien in een eigen YouTube hit serie “De Westras” een video documentaire waarbij in elke aflevering een bijzonder item naar voren komt en door de ogen van het personeel dit verwoord word met vaak bijzonderlijke meubelstukken op het eind.

OPENING NIEUWE SHOWROOM EN MEUBELFABRIEK

Sinds 2019 toen de commissaris van de Koning Arno Brok samen met Burgemeester Jeroen Gebben van Tytsjerksteradiel de vernieuwde showroom & meubelfabriek hebben geopend heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling gemaakt in kwantiteit maar vooral de kwaliteit en gecombineerd met de “net even wat anders ontwerpen” van Feico Westra heeft dit geresulteerd in een bijzonder stijgende omzet van het bedrijf, steeds meer mensen kiezen of willen een echte Westra tafel. Bent u nieuwsgierig en wilt u graag een bezoek brengen aan onze showroom? Kom langs en laat u inspireren.

ONTWIKKELING ANNO 2021

Het bedrijf blijft zich dagelijks ontwikkelen op duurzaamheid, maar ook op sociaal duurzaamheid maar in het bijzonder ook op het maatwerk waar de meubelfabriek bekend om staat. De bijzondere opdrachten die het bedrijf steeds maar weer krijgt naast de uniek bedachte tafelmodellen maakt het dat de Westras een zonnige toekomst tegemoet zien.

Meer weten bekijk dan onze website eens: www.meubelfabriekwestra.nl

 

 

× Whatsapp