Vele voordelen van een Deens ovale tafel

De opvallende vorm is de laatste jaren steeds meer in trek. De Scandinavische afgeleide naam Deens ovaal brengt vooral aardig wat voordelen met zich mee ten opzichte van een normale rechthoek of ovale tafel. Niet alleen voordeel maar ook een geïnspireerde vorm omdat je 2 verschillende vormen eigenlijk in huis haalt. Meubelfabriek Westra ziet de populaire vorm steeds mee verkocht worden en heeft ook al jaren een grote collectie verschillende Deens ovale tafels in de zin van verschillende mogelijke onderstellen en 3 verschillende houtsoorten als massief eiken, noten en beuken hout. Ook die laatste houtsoort is steeds meer in trek.

De voordelen op een rijtje

  1. Deens ovaal is een vorm die de balans is tussen ovaal en rechthoek, maar bij Deens ovaal heb je toch al gauw het gevoel dat je aan een ronde tafel zit en net als bij een ovale tafel meer contact hebt met elkaar onder het tafelen. Door de grote keuze aan onderstellen en houtsoorten in onze collectie is het kortom een “must have” in uw interieur.
  2. Bij een ovale vorm heb je een meer ronde vorm aan het uiteinde, juist bij een Deens ovaal krijg je meer ruimte aan het kopse eind waardoor je meer mensen aan tafel kunt plaatsen. Het grote voordeel is ook als je met een gezin aan tafel zit dat je makkelijk aan het kopse eind een kinderzitje kan plaatsen. De vorm is uiteindelijk niet alleen mooi maar dus ook zeer praktisch. Ook bij het lezen van en krant bijvoorbeeld houd je meer ruimte over op het blad dan bij een ovaal.
  3. Een Deens ovale tafel is niet alleen handiger dan een rechthoek tafel je hebt dezelfde voordelen als een rechthoek tafel maar tegelijkertijd steel je de show van een pure ovale tafel door de organische rondingen. Bij meubelfabriek Westra kun je overigens zelfs de lengte aan de kopse zijde bepalen waardoor je je eigen Deens ovaal kan ontwerpen zoals u wil.
  4. Bij een ovaal blad is het vaak niet handig als je hier een zitbank bij plaatst. Immers de mensen die zitten aan de kopse zijde zullen met uitgestrekte handen aan tafel zitten te eten, bij een Deens ovale tafel is de mix tussen ovaal en rechthoek dit bijna niet meer relevant. Meubelfabriek Westra maakt dan ook geregeld mooie bijpassende houten zitbanken die vaaks tegen een muur aan komen en daar een Deens ovale tafel bij plaatsen. Het grote voordeel wat je ook nog hebt ten opzichte van een “normale” rechthoek tafel is dat je niet meer bij het gaan zitten op de zitbank tegen de scherpe hoeken aan komt met je benen de Deens ovale tafelbladen hebben altijd mooie ronde hoeken.
  5. Deens ovale tafels lenen zich daarnaast ook goed uit voor kolompoten! Bijvoorbeeld de bekende kruispoten of andere topmodellen uit de collectie van Westra. Dus naast de standaard tafels met meestal 4 poten is het net als en ovale tafel ook een zeer handige vorm voor een kolompoot waardoor je veel beenruimte hebt onder het Deens ovale blad maar ook de stoel kan plaatsen om het blad waar je maar wil.
  6. Puur maatwerk uit eigen meubelfabriek in Burgum. Het grote voordeel bij Meubelfabriek Westra is dat u zelf uw eigen Deens ovale tafel kan samenstellen zowel online op de website als bij ons in de showroom in het Friese Burgum. In onze meubelfabriek kunnen we werkelijk alle Deens ovale tafelbladen maken die u wenst, alle afmetingen, randafwerkingen, en kleur afwerkingen. U koopt dus niet een tafel uit het buitenland maar laat hem maken in onze Friese meubelfabriek.

Bent u geïnspireerd geraakt van onze 6 voordelen van een Deens ovale tafel? en bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn. Bekijk onze collectie Deens ovale tafels online in 360 graden view en stel uw Deens ovaal helemaal zelf samen. Liever aan een Deens ovale tafel zitten? Dan nodigen we u bij deze graag uit om langs te komen in onze showroom in Burgum. Loop vrij binnen onder de openingstijden.

× Whatsapp