Van meubelmakerij in 2005 naar Meubelfabriek in 2020

“Van meubelmakerij tot meubelfabriek in ruim 15 jaar tijd”

27 jaar geleden is eigenaar en meubelmaker/ontwerper Feico Westra begonnen bij diverse meubelmakerijen, ruim 12,5 jaar gewerkt als meubelmaker en daarop alweer ruim 15 jaar als eigenaar van een trots bedrijf in het Noorden van Nederland. Een bijzondere reis is het te noemen, waar Feico is begonnen als melkertbaner is hij uitgegroeid tot één van de meest spraakmakende meubelmakers/ontwerper van Nederland. Van België en Duitsland en geheel Nederland komen er klanten afreizen naar het hoofdkwartier in Friesland. De meubelfabriek in het Friese Burgum is het kloppend hart waar het allemaal gebeurt niet te vergeten de unieke showroom met een groot panoramaraam waardoor bezoekers direct in de keuken van de meubelmakers kan kijken. Een bijzondere ervaring zeggen heel veel bezoekers.

 

Anno 2020 in de meubelmakerij van Burgum

Ooit begonnen in het kleine Friese plaatsje Kootstertille in de oude kruideniers winkel van zijn vader waar vele bekende ontwerpen zijn ontstaan tot de grote meubelfabriek in Burgum waar het bedrijf heden is gevestigd. Een reis van jaren en jaren waarin vele bekende Nederlanders, mensen uit de politiek, kleine en grote bedrijven maar vooral ook vele particulieren getuige zijn geweest van de bijzondere reis van Feico Westra en zijn bedrijf. Inmiddels werken er vele meubelmakers in de fabriek die de meest bijzondere tafels en kasten van Nederland maken.

Fabriek meubelmaker friesland meubels stagiair friesland college Anno 2020 De machinale houtverwerking in Burgum.

 

Wie tegenwoordig vraagt naar hoeveel meubels er worden gemaakt krijgt al gauw het antwoord “dat is heel wisselend” maar het gemiddelde is toch wel rond de 50 meubels per week die worden gemaakt in de Friese meubelfabriek en dat is zeer bijzonder gezien het allemaal maatwerk is.! Bijzondere meubels tot serie werk voor verzorging tehuizen, musea, gemeentehuizen en al mooi wat tweedekamer projecten zijn dagelijkse kost voor het Friese meubelmakers bedrijf.

 

Anno 2005 in de werkplaats in Kootstertille

Zo’n 30 tot soms 40m3 eiken of noten word er verwerkt in de meubelfabriek, het begint bij de houtbewerkers die zagen, schaven, verlijmen en schuren de vele tafelbladen, poten of kast onderdelen op maat waarna ze naar de meubelmakerij gaan waar een 5-tal vaste meubelmakers weer werkzaam zijn die de meubels afwerken tot bijzondere pronkstukken waarna ze naar de olie en lak ruimte gaan alvorens ze worden bezorgd. Een bijzondere ervaring vaak ook voor bezoekers die vooral op zaterdag de kans krijgen om een rondleiding te krijgen, zeker met de spontane en passie volle overtuiging waarmee Feico en Sandra vertellen over een jaren lange reis van meubelontwerpen en het maken ervan.

De nieuwe showroom 2020 in Burgum

Bijzondere tafels op maat

Wat is eigenlijk een bijzondere design of industriële tafel ? Ik ben Feico Westra meubelontwerper en eigenaar van Meubelfabriek Westra uit Burgum.
Een bijzondere tafel moet “wat anders hebben” dan een ontwerp die je vaak op de woonboulevards aantreft of in een normale meubelzaak.
Het moet niet “de standaard” zijn maar juist compleet anders, apart, uniek gewoon weg een bijzondere eerste klik van “ja dit is hem” Naast dat het wat anders zijn is ook de functionaliteit zeer belangrijk voor mij en om dit te vertalen in een bijzonder ontwerp denk ik dagelijks na over beenruimte onder een tafelblad, en het kwijt kunnen van de stoelen deels onder het blad.
   ← Núver het allernieuwste ontwerp van Feico Westra
Dit zijn belangrijke onderwerpen die een tafel bijzonder maakt naast een unieke vorm. Veel meubelontwerpers praten vaak over het zogenaamde “vormentaal” ik vind dat persoonlijk te vroom en eigenwijze woordkeuze, zeker voor een ras echte Fries die veel al bekend staan om eerder een “nuchtere taal” te gebruiken.
En dat doe ik dan ook elke dag om mijn Friese nuchtere taal om te vormen in bijzondere tafels te creëren, en niet zozeer uit het aspect van mooi en design eerder uit de nuchtere taal van het hedendaagse het al eeuwen bestaande.. het spreekt voor zich dat mensen vaak ook nuchter denken, iemand die vaak denkt ik wil een bijzondere tafel, een “net wat anders hebben” zeg maar gerust dat mensen “niet standaard” willen.
  De iconische Le Havre metaal
Ik hoop dat ik voor u met onze bijzondere tafels heb bereikt wat u zoekt, het net wat anders hebben, een niet standaard tafel of gewoon weg gezegd een bijzondere tafel.
Over de nog veel bijzondere wijze hoe onze meubelmakers deze bijzondere tafels maken vertel ik u graag in onze showroom of als u nieuwsgierig bent verklapt onze bijzondere website alvast op via bijzonder leuke info filmpjes wie wij zijn, wat we doen, waar we voor staan en vooral hoe het gemaakt word.
Bekijkt u onze ontwerpen en klik ze aan u kunt de prijzen zien op onze webwinkel en zelfs uw eigen keuzes maken om net even de niet standaard tafel te hebben maar juist “uw samengestelde tafel” dit maakt het juist bijzonder niet voor mij maar vooral voor u als klant.

Bent u nieuwsgierig, wees van harte welkom om ons te bezoeken in het Friese Burgum, de populairste modellen staan zelfs op een rode loper te pronken.!

www.meubelfabriekwestra.nl

 

× Whatsapp