Van meubelmaker tot meubelontwerper het verhaal

Zoekt u een bijzondere eettafel of kast in uw interieur? of een geheel nieuw interieur waarbij u hulp nodig heeft in het ontwerpen wat net even dat extra’s geeft? Meubelfabriek Westra heeft met zijn eigen meubelontwerper en ontwerpstudio een schat van ervaring in het ontwerpen van de juiste eettafel en kast op maat!
Kijk gerust eens als inspiratie op de website www.meubelfabriekwestra.nl
Meubelontwerper Feico Westra
JEUGD EN OPLEIDING
Feico Westra groeide op in een ondernemersgezin als oudste van 3 kinderen. Zijn ouders hadden een kruidenierswinkel en later marktkoopmensen. Zijn schooltijd waren niet echt bestemd voor hem en kwam na een roerige tijd aan het werk bij diverse meubelmakers bedrijven in deze tijd volgde Westra overigens nog wel diverse mbo opleidingen. Later in 2005 begon hij voor zichtzelf.
LOOPBAAN
Westra richtte eerst in een klein plaatsje in het Friese Kootstertille een kleine meubelmakerij op samen met zijn vader Andries Westra en focuste zich op een eigen gemaakte collectie die naast een baan als houtentrappen maker uitgroeide tot een meubelfabriek in het Friese Burgum. De ontwerpen zijn vooral sober en strak en vooral degelijk in de basis, alle tafel & kast ontwerpen zijn vanaf het begin van zijn carrière gemaakt in eigen meubelmakerij en heden in zijn meubelfabriek in het Friese Burgum.
PRODUCTIE MEUBELS
In 2019 maakt het succesvolle bedrijf een grote verandering mee. Op ontwerp, maak en sociaal duurzaam aspect was het bedrijf al een 2.0 onderneming maar in dit jaar is het totale meubelmakers bedrijf samen met een goede vriend en investeerder van meubelmakerij omgezet tot 1 van de professioneelste meubelfabrieken van heel Noord Nederland. En in Juli 2019 werd het bedrijf opnieuw geopend door Commissaris van de Koning Arno Brok samen met Burgemeester Jeroen Gebben. En tot op de dag van vandaag word het bedrijf nog steeds geüpdatet met de modernste machines voor houtbewerking.
YOUTUBER en MEUBELONTWERPER
Als publieke verschijning is Feico Westra geregeld te zien op zijn Youtube kanaal waarin hij verteld over zijn bijzondere ontwerpen en de mensen die ze maken, naast de vele video’s zijn er inmiddels 6 afleveringen verschenen in de YouTube hitserie “De Westras”
De tafel en kast ontwerpen gaan van particulier tot aan de vele opdrachten voor de TweedeKamer, gemeentehuizen, ziekenhuizen tot aan de meest bizarre bedrijf interieur ruimtes.
PERSOONLIJK
Westra is getrouwd met zijn Sandra die ook in het meubelbedrijf werkzaam is samen runnen ze het bedrijf met een goede vriend, de Westras wonen zelf ook in het Friese Burgum waar de meubelfabriek is gevestigd. De passie voor het ontwerpen van echte Friese meubelstukken komt vooral voort uit de inmiddels 30 jarige carrière als meubelmaker, samen ontwerpen met klanten, de gedeelde ervaringen met andere meubelontwerpers met als doel mensen blij te maken!
Wilt u ons bezoeken in het Friese Burgum?
Het adres van de showroom en meubelfabriek:
Mr w m Oppedijk van Veenweg 22d2
9251GA Burgum.
T: 0511 402559
M: info@meubelfabriekwestra.nl
Openingstijden:
Maandag: op afspraak
Dinsdag tm Vrijdag: 10.00-17.00uur
Zaterdag: 10.00-16.00uur
Gratis parkeren eigen terrein.!
× Whatsapp