Ooit begonnen in een kleine werkplaats en uitgegroeid tot de bekendste Friese meubelontwerper van Noord Nederland

Feico Westra is geboren in Kootstertille. Zijn ouders hadden een kruidenierswinkel in de Mounestrjitte. Maar Feico had andere plannen. Hij was al jaren meubelmaker en toen hij in 2005 zonder werk kwam te zitten is hij voor zichzelf begonnen in het pand van zijn ouders aan de Mounestrjitte.
Mooie meubels van een goede kwaliteit wilde hij maken en dat is gelukt. Al snel was de ruimte in Kootstertille te klein, hij verhuisde naar Burgum en heeft inmiddels een succesvol bedrijf. Waar het begon met één tafel in de week, gaan er nu wel zestig Meubels de deur uit. Niet alleen tafels maar ook stoelen en kasten. De tafels zijn stuk voor stuk prachtige kunstwerken, degelijke, tijdloze, duurzame tafels. Een Frysk ambachtsproduct in Burgum gemaakt, van de ruwe plank tot een exclusieve tafel. Alles naar wens van de klant.
Uit heel Nederland weten de mensen zijn zaak te vinden. Zijn meubels staan in de tweede kamer, in het provinciehuis, in gemeentehuizen, in kerken, in kantoren en ziekenhuizen. Maar ook in de woonkamer van velen is een tafel van Westra te vinden. Bij Westra kun je online je hele tafel uitzoeken.
Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen in de prachtige showroom in Burgum, daar staan vele tafels en je kunt tegelijk door een groot raam kijken hoe de tafels gemaakt worden.
Tekst: Dineke Terpstra
Foto’s: Bennie Annema
Redactie: Doede Westra
× Whatsapp