Onderhoudsadvies voor de keukentafel

Onderhoudsadvies voor de keukentafel van Artisew
Een vraag die we vaak gesteld krijgen is hoe men het tafelblad het beste kan onderhouden. Wij gebruiken voor onze houten keukentafels de Monocoat olie. Deze olie met moleculaire binding vinden wij zelf de ultieme houtbescherming. Als meubelmaker vind ik dat Monocoat olie dé standaard is voor een kwalitatieve, en milieuvriendelijke bescherming voor een tafelblad.
De moleculaire binding waarop Monocoat is gebaseerd maakt deze oliën niet alleen duurzaam, maar ook uiterst economisch en gebruiksvriendelijk.

Duurzame bescherming
Door de moleculaire binding ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming. Om deze moleculaire binding te bekomen is het belangrijk om een inwerktijd van een paar minuten te respecteren. Hoe beter de vezels gebonden zijn, hoe sterker de bescherming.

Geen overlapping
Eenmaal alle vrije cellulosevezels moleculair gebonden zijn, wordt overtollig of nieuw product niet meer opgenomen door het hout of door de gebonden Rubio Monocoat laag zelf. Waardoor er geen overlappingen of aanzetten ontstaan.

Onderhoudsadvies met Monocoat olie
Dagelijks schoonmaken met water en zeep is niet aan te raden met monocoat producten, Ik adviseer om maximaal 1x per twee weken met water en RMX Soap schoon t emaken en op de overige dagen alleen droge reiniging (stofzuigen, swiffer, microvezeldoek e.d.)  te gebruiken. Gebruik om het oppervlak te renigen maxumaal 50ml RMC Soap op 10 Liter water. (Let op: dit is een volle emmer) of gebruik de kant en klare RMC Surface Care. Deze kan via onze website op dit moment besteld worden bij de contact pagina onder vermelding Surface Care.

Zorg voor voldoende ventilatie in huis of bedrijf, gebruik zo weinig mogelijk water en laat zeker geen water stilstaan op het oppervlak. Ik adviseer ook om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken en ook geen chloor en terpentine e.d.

Mocht u nog vragen hebben stel ze gewoon via de contact blokken op deze website.

× Whatsapp