Hoe bedenk je de juiste boekenkast en hoe word je boekenkast gemaakt

Hoe bedenk je de juiste boekenkast en hoe word je boekenkast gemaakt

Wij willen graag een boekenkast op maat laten maken maar weten niet exact hoe we dit voor ogen moeten zien? Dit is één van de meest gestelde vragen aan ons als het over een massief eiken boekenkast gaat. En als we ergens gespecialiseerd in zijn is het wel het maken van eiken boekenkasten op maat in onze eigen meubelmakerij in Burgum. Hoe werkt het? Hoe ontwerpen wij? Hoe maken we het? Hoe word de kast bezorgt en geplaatst? Dit zijn 4 aspecten die we graag uitleggen in deze blog.

U heeft een ruimte die u graag optimaal wil benutten met een boekenkast

U heeft veel boeken of andere spulletjes die u graag wil opbergen. Dit kan zijn dat het juist in het zicht moet in de woonkamer of een andere woonruimte dan zoekt u waarschijnlijk een open boekenkast met veel stevige legplanken. Vaak zijn de legplanken verstelbaar maar ze kunnen ook vast verlijmd zijn in de kast. Dit is allemaal mogelijk en het is ook maar net wat u in zo’n eiken boekenkast wil hebben natuurlijk. Maar stel u heeft een ruimte met schuine hoeken of een kamer die u gewoon weg optimaal wil benutten qua ruimte dan zijn er ook tig mogelijkheden voor een boekenkast en ook hier bent u voor zo’n oplossing aan het juiste adres bij Westra in Burgum.

Maak een schets en neem deze mee naar Burgum en ontwerp samen met ons in de ontwerpstudio

Heeft u een zelf een idee hoe u graag de boekenkast voor u ziet en wil laten maken? Of vind u het juist heel erg moeilijk om een perfecte boekenkast te bedenken in uw ruimte! Schroom niet kom gerust langs bij ons we schetsen geheel vrijblijvend voor u de perfecte boekenkast voor uw kamer. We vragen meestal wat basis maten van u of een hele simpele schets daar wij verder mee redden om een perfecte boekenkast op maat van te ontwerpen achter de pc. U kan in Burgum inspiratie opdoen qua houtsoort en kleuren en meestal staan er altijd wel kasten in de meubelmakerij.

Van Ontwerp en offerte tot het uitvoeren van de boekenkast

Als eenmaal het ontwerp uw perfecte boekenkast is en de gekoppelde prijs gaan we aan de slag in onze meubelfabriek. In de meubelfabriek worden alle eiken panelen gezaagd, geschaafd, verlijmd, geschuurd en uiteindelijk op de 5 assige cnc machine gefreesd voor de juiste afmetingen van alle onderdelen. Dit noemen we het voortraject in onze meubelfabriek waar alle onderdelen worden klaargemaakt voor de meubelmakers in de meubelmakerij. Eenmaal in de meubelmakerij gaan de meubelmakers ermee aan de slag en verlijmen ze diverse onderdelen tot een boekenkast en vaak worden er deurtjes toegevoegd de legplanken worden klaar gemaakt, de achterwand enz. Dit gebeurt allemaal nog op de vertrouwde ouderwetse wijze vanaf een tekening.

Afwerken in de juiste kleur van de eiken boekenkasten

Het afwerken is een speciaal proces in de meubelfabriek van Westra. De meeste eiken boekenkasten worden in een afwerking gezet van Monocoat een 2 component olië waarbij je tientallen kleuren kan toepassen op de boekenkasten. Dit proces hebben we al ruim 10 jaar ervaring mee van het merk Monocoat en zijn we zeer gespecialiseerd in. Sterker nog we zijn zelfs dealer geworden van Monocoat. Maar ook matte lak word veelvuldig toegepast op boekenkasten. Het is maar net wat het beste past in uw interieur uiteraard.

Het bezorgen en installeren van eiken boekenkasten

Het bezorgen en instaleren van boekenkasten is ook een vak apart. Je zet namelijk niet zomaar even een kast te plek. Vaak is de vloer niet vlak of waterpas en stellen ze vaak de kast eerst waterpas ook dit is een vak apart en hebben we zeer veel ervaring mee hoe het moet en juist niet moet. De installatie gebeurt vaak door een meubelmaker en niet door een bezorger we willen natuurlijk dat de boekenkast van A Tm Z in eigen beheer word bedacht, gemaakt en word geleverd hierdoor zijn de lijnen kort maar zijn wij en u als klant er ook zeker van dat de kast perfect staat uiteindelijk.

Bent u geïnspireerd en zoekt u ook een mooie eiken boekenkast kom dan gerust langs of mail ons!

Mail ons naar info@meubelfabriekwestra.nl of neem eerst een kijkje op de boekenkast pagina (klik hier) Maar u bent uiteraard ook elke dag welkom in onze mooie showroom in Burgum. Hier nemen we echt de tijd voor u om alles te bespreken wat uw ideeën of wensen zijn! En helpen u ook graag met een mooie kwaliteit boekenkast.

Wees van harte welkom,

Met vriendelijke groet Feico en Sandra Westra

Burgum. 2024

Hieronder op YouTube bijzondere verhalen van klanten die een prachtige boekenkast hebben aangeschaft bij ons.

× Whatsapp