Het maken van gemeentehuis meubels De Fryske Marren Joure

Gemeentehuis “De Fryske Marren” uit de Jouwer (Joure)

Westra: “Voor ons bedrijf heeft achteraf het maken van het interieur van het gemeentehuis De Fryske Marren een heel positieve betekenis gehad. Deze bijzondere meubels met o.a. een mega grote massief Amerikaans notenhouten raadzaaltafel is namelijk tot op de dag van vandaag nog steeds hét pronkstuk die de vakmensen van Westra hebben gemaakt in het Fryske Burgum. Alhoewel het geen goedkope meubels waren en zijn heeft het wel de waardering gekregen dat ze dan ook echt in Friesland gemaakt zijn in de fabriek van Westra in Burgum. En de respons van particuliere en zakelijke mensen die klant zijn geworden en in het gemeentehuis de tientallen noten meubels hebben gezien waren verkocht en kochten zelf ook veelvuldig meubels bij Westra. Dé ultieme tafel die je in opdracht krijgt als meubelmakers bedrijf. Een raadzaal tafel is dan ook niet niks met een omvang van wel 10 meter in diameter is het sowieso de grootste tafel ooit gemaakt.

De bijzondere noten raadzaal tafel.

Ik was trots dat we deze unieke opdracht via een lokale interieurarchitecte mochten maken. Het komt niet elke dag voor al hebben we inmiddels vele mega grote tafels mogen maken dit blijft toch wel je parade paardje om te laten zien aan andere klanten. In die tijd overrompelde het mij ook wel want het was niet alleen de grote noten raadzaaltafel maar ook vele andere ovale noten tafels en kasten kregen we in opdracht en ook de jaren erna werden er steeds noten tafels bij besteld.

Vele grote ovale noten vergadertafels.

Het gaf mijn bedrijf destijds een mega boost, en niet veel later werden er opdrachten gemaakt voor o.a. de Tweede kamer in Den Haag en vele andere gemeentehuizen die vielen voor het Fryske ambacht. De criteria was ook vaak van gemeentehuizen dat ze het in Nederland wilden laten maken i.p.v. andere Nederlandse bedrijven die meubels in goedkope lage landen laten maken. Het is nog steeds de kracht van ons Fries bedrijf dat we het ook daadwerkelijk in Nederland maken. Het was en is voor mij ook zeer duidelijk gezien de ontelbare zakelijke opdrachten dat men valt voor producten die dan ook echt in Nederland worden gemaakt ik denk dat we in de afgelopen jaren dan ook een paar miljoen aan omzet waren verloren als we het niet in Nederland maakten en daar ben ik trots op.

Bent u nieuwsgierig naar meer projecten die ons bedrijf heeft gemaakt? Kijk dan eens op “Projectinrichting”

 

× Whatsapp