Meubels laten maken in lagelonenlanden ten koste van de werkgelegenheid. Wij passen daarvoor.

Sociaal duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

De grote voordelen.
Het werk in eigen hand, en eigen land houden staat bij ons centraal. Ons merk ‘Artisew’ is een meubelmerk dat het Nederlandse meubelambacht niet verloren laat gaan, en er door het vermeiden van lagelonenlanden voor zorgt dat we meewerken aan de werkgelegenheid in de regio.

Vakmensen
De vakmensen uit de regio zijn gediplomeerde vakmensen die het vak goed verstaan, en mede daardoor kunnen we een hoge kwaliteit waarborgen; Dit is 1 van de grote voordelen van een ambachtelijk bedrijf.
Artisew werkt daarnaast ook met verschillende VMBO en MBO scholen in de regio om het ambachtsvak niet verloren te laten gaan en er voor te zorgen dat kennis en kansen worden doorgegeven. Inmiddels zijn er vele stagiaires werknemers geworden.

Nederlands
Wij vinden het zeer belangrijk dat de werkgelegenheid in Nederland blijft. Daarom maken wij geheel geen gebruik van lagelonenlanden om kosten te sparen.
Een positieve bijkomstigheid wat wij ervaren is het snel kunnen schakelen en flexibel te kunnen zijn door het werk in Nederland en in eigen fabriek uit te voeren. Wij hebben hierdoor dus veel controle over onze producten en hun kwaliteit.
Artisew kiest voor regionale toeleveranciers en daarnaast alleen leveranciers die gevestigd en werkgelegenheid vasthouden in Nederland. Dit is 1 van de speerpunten van Artisew.

Sociaal duurzaam
Daarnaast kiezen wij er bewust voor om ook het sociaal ondernemerschap te behouden. Bijvoorbeeld door te werken met mensen met een beperking die via wajong of de participatie wet werkzaam zijn.

Het doel van het verhaal is heel simpel: Wij willen zeker weten dat onze grondstoffen volgens goede milieuwetgeving kloppen en dat elke vorm van werkgelegenheid toegepast is in het bedrijf op het gebied van Sociaal duurzaam ondernemen.

Ben ui nieuwsgierig geworden naar ons bedrijf en waar wij voor staan? 
Lees meer
over de ontwikkelingen over circulair ondernemen, duurzame materialen, het geven van kansen, en meer.

× Whatsapp