Dus jij weet niet wat Sociaal duurzaam ondernemen is? Wij wel.

Foto: Sociaal Duurzaam werken symposium.

Voor de gemeente Tytsjerksteradiel mocht ik aansluiten bij andere ondernemers, Tweedekamerlid en meer om te praten wat het betekend om mensen kansen te geven.

Geven van kansen “Sociaal duurzaam ondernemen”

Voor ons zijn de werknemers het middelpunt van het bedrijf.
Er is bij ons een grote betrokkenheid voor vele groepen leerlingen die het vak willen leren en zo voor de toekomst een waarborg zijn dat het vakmanschap blijft bestaan. Het geven van kansen aan mensen met een beperking is voor WESTRA naast scholing van stagiaires ook een speerpunt in de organisatie.

Wajong en Participatie wet

Kansen geven aan mensen met een beperking in een organisatie is sociaal duurzaam ondernemen. Dit is niet alleen goed voor de maatschappij maar vooral ook voor de mensen waar het om gaat. Wij geven dat stukje kennis en ervaring waardoor er kansen ontstaan voor deze doelgroep in een ambachtelijk bedrijf als WESTRA.
Mensen krijgen er zelfwaardering door en voelen zich weer waardig.

Bij meubelfabriek WESTRA werken mensen via de Wajong en de nieuwe participatie wet.
De kansen die wij gaven en zij zelf hebben aangegrepen, hebben geresulteerd in goede banen tot zelfs vaste banen als volwaardig meubelmaker.

Werkgelegenheid.

In plaats van het uitbesteden van werkzaamheden aan lagelonenlanden houden wij het werk binnenshuis. Daarnaast kiezen wij voor partners die net als ons de voorkeur geven aan duurzaam werken maar zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Hierdoor versterk je ook automatisch het proces circulair en duurzaam werken voor je zelf richting de klant.

Meer weten over onze duurzaamheid? Bekijk dan ook de pagina’s:

× Whatsapp