Dus je wil een meubelmaker worden met eigen meubelmakerij

Dus jij wil een meubelmaker worden?

Ik ontvang vaak e-mails van mensen die geïnteresseerd zijn om meubelmaker te worden of recent een meubelmakerij zijn begonnen en zich afvragen of ik bereid zou zijn om hen wat advies te geven. Meestal stellen ze een zeer brede vraag in de trant van “Wat moet ik weten om een ​​succesvol meubelmaker te worden?”

Een oude herinnering van Heit (vader)

“Myn earste tins is altyd in grap dy myn heit altyd fertelde. Freegje: Hoe krijsto in miljoen euro yn de melkveehouderij? Antwurd: begjin mei 2 miljoen euro.”

Concurrentie goed of slecht voor jou?

Het maken van meubels is een zware manier om de kost te verdienen. De opstartkosten zijn hoog (gereedschappen, winkel en werkplaats ruimte, materialen) en er is veel goede concurrentie Kijk maar eens op Google en dan hebben we het nog niet over de meubelmerken en winkels die de meubels in lagelonenlanden laten maken of kopen.

De droom die bevredigend kan zijn

Wanneer iemand droomt om meubelmaker te worden, dromen ze er waarschijnlijk van om in hun eigen werkplaats en winkel te werken en hun eigen meubelontwerpen te maken van mooi hout met alle gereedschappen die ze nodig hebben. Zeker is er dat aspect (wat erg bevredigend is) maar er zijn nog veel andere aspecten die vaak over het hoofd worden gezien.

Ik denk dat de belangrijkste vaardigheid die nodig is om een ​​succesvolle meubelmaker te worden, het vermogen is om je meubels te verkopen. Immers, als je het niet kunt verkopen zul je heel snel jou geld zien opraken en een “echte baan” krijgen. Denk niet dat het, omdat je hele mooie meubels maakt, het zelf gaat verkopen. Als je klaar bent met die hele leuke eettafel, is het gewoon een heel leuke eettafel op de vloer van je winkel. Het zal zichzelf niet verkopen. (al hoewel de meningen daar over verdeelt zijn)

Er zijn veel manieren om uw meubels te verkopen. Veel meubelmakers beginnen met het maken van stukken voor familie en vrienden en het mond-tot-mond-verkopen van hun meubels. Dit is zeker de minst dure methode, maar het kan nogal wat tijd kosten om op te bouwen.

Je kunt verkopen via dealers. Als u een woonwinkel kunt vinden waarin jouw meubels worden weergegeven en ze erin slagen deze uiteindelijk te verkopen, neemt de galerij doorgaans ten minste 40% van de verkoopprijs voor hun rekening. Dat voegt veel toe aan de kosten van uw meubels. Een stuk dat je nodig hebt om € 1000 te krijgen, moet worden geprijsd op € 1700.

Is de locatie belangrijk soms wel soms niet

Als uw winkel zich op een goede locatie bevindt, kunt u mogelijk voldoende verkeer ontvangen om te kunnen verkopen via uw eigen showroom in de winkel. Meestal, als dit het geval is, zal de winkelhuur veel hoger zijn dan op een minder wenselijke locatie Ik heb dit zelf ondervonden in een winkel in Bussum waar ik goed verkocht maar de kosten weer veel hoger waren.

Internet en jou meubels een dure hobby of?

Sinds de komst van internet hebben de meeste meubelmakers nu een website ( www.meubelfabriekwestra.nl )die ze gebruiken om hun meubels te verkopen. Dit kan zeer effectief zijn, maar het bouwen van een goede website kost veel tijd en kennis als je het zelf doet en kan erg duur worden als je iemand inhuurt om het voor je te doen.

Er is ook advertenties in kranten en tijdschriften, directe mailing van ansichtkaarten en catalogi, radioreclame en vakbeurzen.

Wondermiddelen zijn er niet wel keuzes

Geen van deze benaderingen is een wondermiddel waarmee u uw marketingproblemen kunt oplossen, zodat u het kunt vergeten en meubels kunt maken. Verkopen is een feit van het leven als je een meubelmaker bent. En behalve verkopen, moet je ook leren over het maken van foto’s van je werk (of betalen om ze te laten nemen), boekhouding, tekeningen maken (de meeste tekeningen worden tegenwoordig gedaan met 3D programma’s), een effectief exemplaar schrijven voor advertenties, websites, brochures enz. Het aantal verschillende vaardigheden dat een succesvolle meubelmaker nodig heeft, is bijna onbeperkt, maar dat is wat mij interessant houdt. Er is altijd iets nieuws te leren.

FeicoJr.Westra ontwerpt en bouwt Artisew in Burgum.

× Whatsapp