De Westras Sociaal duurzame friezen aflevering 2 meubelfabriekwestra

In de semi-docu serie van de “Westras” beleven we het leven van de meubelmakers in het bedrijf van Meubelfabriek Westra in het Friese Burgum in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Het verhaal gaat over de eigenaar & meubelontwerper Feico Westra, zijn vrouw Sandra en medewerkers als Robbie, Jeroen, Sybe, Max, Hart en Jeffrey in het Friese meubelmakers bedrijf.
In aflevering 2 van de Westras gaat het verhaal over het maken van een zwaard-tafel, de essentie ligt niet op een zwaard maar op een eettafel die ook echt bruikbaar is als eettafel.

Naast het nieuwste ontwerp gaat het ook over het sociaal duurzaam zijn, hierin vertellen eigenaar/ontwerper Feico Westra, Robbie, medewerker Jeffrey en diverse klanten over wajong in het bijzonder. Ook de bedrijfsleider van de “Westras” legt uit waarom hij het enorm naar zijn zin heeft over het begeleiden van vakmensen maar ook vooral mensen die via de wajong of het doelgroep register werkzaam zijn in het meubelmakers bedrijf.

Filmcamera’s dagelijks in het meubelmakers bedrijf, de vele houten tafels en kasten die er worden gemaakt en de bijzondere klanten, maar vooral de typerende mensen die werkzaam zijn in het bedrijf is bijzonder om naar te kijken. Aflevering 3 van de Westras gaat over het eind resultaat van deze echte Friese Zwaard tafel en in deze aflevering spreekt ook mede eigenaar Seye Herke Brinkman over taal, cultuur etc. komen hierin aan bod een indrukwekkende en aansprekende docu. Hou ons dus goed in de gaten.

Nieuwsgierig naar andere video’s ? abonneer u op het kanaal en hou deze unieke groep typerende mensen uit Friesland in de gaten.

Westras_Friese_zijzwaard_tafel

× Whatsapp